Vluchtwinnaars 2021

Op deze pagina zullen wij aandacht gaan besteden aan de vluchtwinnaars van 2021

 

 

 

 

 Vlucht : Melun & Morlincourt

 Winnaars : Team de Weerd

/wp-content/uploads/2021/09/Melun-Morlincourt-04-09.jpg

Dit voorlaatste weekend waren 2 vluchten gepland 1 vanuit Melun Jonge duiven en 1 vanuit Morlincourt voor de natour. In de ochtend waren de omstandigheden verre van ideaal met een laaghangende bewolking en hier in Breda was het zeer zeker ook niet helder. De voorspelling was dat de weersomstandigheden in de ochtend snel zouden verbeteren. Echter met de thuiskomst van de eerste vlucht vanuit Morlincourt was hier nog weinig van te merken.

Gelukkig was het weer bij aankomst van de 2de vlucht wel verbeterd en trok de lucht verder open.

De Winnaars

Op deze beide vluchten bleek dat de duiven van Team de Weerd nog steeds in bloedvorm te zitten. De hand van de verzorgers in combinatie met de kwaliteit van de duiven zorgde ervoor dat op beide vluchten een behoorlijke stempel gedrukt kon worden en de uitslag in grote mate gedicteerd werd door het Team.

Niet alleen in onze vereniging werden beide zeges opgeëist maar ook in de Union de Baronie waren de duiven van Team de Weerd de snelste.

Op Melun was hun duif 21-0442 de snelste welke hiermee reeds zijn/haar 4e prijs op de uitslag was. Op de voet gevolgd door dezelfde duivin 21-0495 welke 1 week eerder ook al Melun op haar naam had geschreven.

Op Morlincourt was het de 19-0394 welke als 1e over de finish kwam en als snelste duif in onze C.C.Breda maar ook in de Union de Baronie tegen 2299 duiven als 1e werd afgevlagd.

Wederom dus een SUPER weekend voor Rik, Angelo, Eric en Henk,  en zullen we komend weekend wanneer we de laatste 2 vluchten van het seizoen gaan vervliegen weer zeker rekening met deze combinatie moeten gaan houden.

Nogmaals Gefeliciteerd.

 Vlucht : Melun

 Winnaars : Team de Weerd

De tweede vlucht op deze dag was een jonge duiven vlucht vanuit Melun. Ook met de N.N.O wind kon dit wel eens een pittig vluchtje gaan worden. De bijna 360 km lange vlucht zou er ook wel eens een afvalrace kunnen worden. Niet voor niets hadden de eerste duiven meer dan 5 uur nodig om het thuishonk te bereiken.

De Winnaars

Op deze vlucht moesten de duiven dus tip top in orde zijn. En dat de duiven van de uiteindelijke winnaars in orde zijn bleek wel uit de resultaten van de afgelopen weken. We hebben het hier dan over Team de Weerd en mogen we zeker ook Toon Timmers niet vergeten die zich tussen al deze overmacht redelijk staande weet te houden. De duif van Team de Weerd met het ringnummer 21-0495 had zich reeds voor de derde maal geplaatst op de jonge duiven uitslag met dan nu een mooie overwinning op Melun. Met 11 prijzen bij de eerste 15 mocht deze combinatie zeker dik tevreden zijn. Al het werk dat Rik en Angelo onder toeziend oog van Eric hebben verricht wordt hier zeker mee beloond. En mag Eigenaar Henk de Weerd zich rijk rekenen met zo’n team onder de pannen.

Angelo, Rik, Eric en Henk van harte Gefeliciteerd.

 Vlucht : Niergies

 Winnaars : Comb C & F Nulle

De eerste vlucht op deze zaterdag die op het programma stond was Niergies voor de natour. Sinds lange tijd stond de wind voor de verandering deze keer eens uit N.N.O richting. Wat voor duiven inhield dat er gewerkt moest worden. Onderweg zouden er verspreid over België nog wat buitjes voor kunnen komen, maar de verwachting was dat onze duiven hier weinig hinder van zouden ondervinden. Voor deze vlucht zou men vooraf al gezegd hebben dat de uitslag gedomineerd zou worden door de oude duiven

De Winnaars

Verrassend genoeg was het deze keer geen oude duif maar een jonge duif die overwinning voor zich opeiste. Deze jonge duif van de Comb C & F Nulle met het ringnummer 21-0574 was bepaald niet aan zijn eerste proefstuk bezig. Deze duif wist al voor de 5e keer zich te plaatsen op de uitslag ( 102e-100e-6e-16e en nu de 1e ) Kortom een duif die de klappen van de zweep kent, en alle verschillende weertypes letterlijk en figuurlijk in de wind sloeg.

Cees & Frank van harte Gefeliciteerd.

 Vlucht : Niergies

 Winnaar : Wim Colsen

Ook dit weekend stonden er 2 vluchten op het programma. De weersvooruitzichten waren voor dit weekend eindelijk weer eens positief. Reden genoeg om het weekend met vertrouwen tegemoet te zien. De duiven van Natour-vlucht vanuit Niergies werden om 08.40 u. gelost met een kalme zuidoosten wind. De 351 oude en jonge duiven hadden deze keer dus niet met de weergrillen van de afgelopen weken te maken maar konden in gunstige omstandigheden de thuisreis met een afstand van 192 km in het vooruitzicht beginnen.

De Winnaar :

De winnaar van deze vlucht is zeker geen onbekende in de duivenwereld. De in Prinsenbeek woonachtige Wim Colsen heeft in zijn duivenloop carrière zowat alles gewonnen wat er te winnen valt. De inmiddels van zijn pensioen genietende Wim, beleeft de duivensport in alle rust en niets hoeft meer maar mag zoals men zegt. Zijn winnaars mentaliteit viert hiermee geen hoogtij meer, maar wil niet zeggen dat er geen rekening met hem gehouden moet worden.

Zo nu en dan weet hij ons allen toch met grote regelmaat te verrassen met een mooie uitslag. Ook op deze vlucht vanuit Niergies was zijn jonge duif de 21-9808 tegen al het oude geweld ons te slim af en niet alleen in onze verenging C.C.Breda, maar wist ook de overwinning in de Union de Baronie voor zich op te eisen tegen 2673 duiven.

Wim van harte gefeliciteerd.

 Vlucht : Pontoise

 Winnaars : Team de Weerd

Hoe anders was het met het verloop van de jonge duivenvlucht op deze zaterdag. Terwijl de duiven van de eerder die dag vervlogen Niergies redelijk vlot was verlopen. Werd deze vlucht er een met een apart en moeizaam verloop. De eerste duiven lieten al wat langer op zich wachten. En toen eenmaal de eerste duiven zich hadden aangemeld vielen er bij de meeste liefhebbers behoorlijke gaten.

De Winnaars :

De duiven van Team de Weerd hadden hier zichtbaar minder moeite mee. Zij waren dan een van de weinigen welke na afloop konden zeggen dat ze 50% prijs hadden.

Hun duif de 21-0324 wist niet alleen de overwinning in onze vereniging voor zich op te eisen maar was ook de snelste in de Union de Baronie tegen 2195 duiven.

Rik, Angelo, Eric en Henk van harte gefeliciteerd.

 Vlucht : Quievrain + Morlincourt

 Winnaars : Team de Weerd

Dit weekend stonden er 2 vluchten op het programma 1 voor de jonge duiven vanuit Morlincourt en de 1e natourvlucht vanuit Quievrain. De duiven van Quievrain kregen zaterdag als eerste om 09.30 u. de vrijheid, en konden de 412 duiven welke in onze vereniging voor deze vlucht waren ingemand aan hun terugreis beginnen.

Het grootste gedeelte van de vlucht hadden de duiven redelijk helder weer maar naar gelang ze Nederland naderde trok de lucht dicht en waren de zichten beduidend minder. Met deze omstandigheden hadden zoals verwacht met name de oude duiven het minst moeite, echter de wat minder ervaren jonge duiven hadden hier wat meer moeite mee.

De Winnaars :  Team de Weerd

De duiven van de uiteindelijke winnaars van beide vluchten Team de Weerd hadden hier het minste last van bleek achteraf. Hun duiven wisten op beide vluchten de concurrenten veelal te slim af te zijn.

Op Quievrain had hun duif de 146 km het snelst afgelegd met een gemiddelde snelheid van ruim 90 km p/u. op de voet gevolgd door 2 hokgenoten. Met een score van 47 prijzen op 98 gezette duiven mag je toch spreken van een goed gemiddelde.

Op Morlincourt deden ze dat nog een dunnetjes over en wisten ze 32 duiven op de uitslag te spelen van de 94 gezette duiven. Hun uiteindelijke winnaar wist de 252 km met een gemiddelde van net geen 90 km p/u. af te leggen. Ook nu op de voet gevolgd door een hokgenoot.

Henk, Eric, Rik en Angelo van harte gefeliciteerd.

 Vlucht : Bergerac/Libourne

Winnaar :  Bernard Brouwer

Dit weekend stond de laatste marathonvlucht van het seizoen 2021 op het programma. Omdat de losplaats Bergerac niet beschikbaar was voor het lossen moest er worden uitgeweken naar Libourne.

Het weer werkte ook voor dit weekend niet echt mee met verspreid over Frankrijk de nodige buien kon het wel eens lastig gaan worden. Een geluk bij een ongeluk was dat de wind in het voordeel van de duiven stond. Met deze wind en het late lossingsuur van 14.00 uur konden er wel weer een vroeg duiven gaan vallen, en net als met Bordeaux de duiven s,nachts konden vallen. En zo geschiedde ook.

De Winnaar

De duiven van de uiteindelijke winnaar Bernard Brouwer bleken net als op Bordeaux de nachtelijke aankomsten goed onder de knie te hebben. Anders dan op Bordeaux was hij dit keer wel op zijn post. Tegen half 1 was het ook deze keer raak bij hem om 00.26 u. om precies te zijn vielen hier 2 duiven kort achter elkaar en waren uiteindelijk goed voor een 1e en 2e in onze vereniging maar ook Nationaal bleken dit vroege duiven te zijn goed voor een 8e & 9e Nationaal tegen ruim 11.000 duiven.

Dat Bernard wederom aan een goed seizoen bezig was, hebben we allemaal kunnen zien. De tussenstanden van de kampioenschappen waren hier getuige van. En naar nu blijkt dat na deze vlucht hij nagenoeg bij de kampioenschappen overal bovenaan staat zelfs 1e Nationaal Marathon `21 aangewezen blijkt wel hoe hard zijn duiven hebben gevlogen.

Het behalen van een 1e Nationaal Marathon kampioenschap is voor Breda zeldzaam, en moeten we lang terug in de tijd. De laatste die dit presteerde was George Rijken die in die jaren hier in Breda ook heer en meester was.

De Winnende duif

De winnende duif die uiteindelijk nipt gewonnen had van zijn hokgenoot “Porsche” welke eerder dit jaar ook al goed was voor een 3e Nationaal Dax, was de 17-3327. Deze doffer bleek ook uit het goede hout gesneden te zijn dit was zijn 7e prijs op de marathon van in totaal 9 keer zetten. Zijn vader is de 15-450 een doffer welke al ruim zijn sporen heeft verdiend en alle prijzen bij de eerste 10 op de uitslag al had gewonnen, met 2 rasechte 1e prijzen erbij. Terug naar de 17-3327 dit was dit jaar zijn 3e prijs op 3 maal zetten, goed voor 23e Bordeaux, 15e Agen en nu dan een 1e Libourne ( 8e Nationaal tegen 11.632 duiven ).

Bernard van harte gefeliciteerd.

 Vlucht :  Quievrain 30-07-2021

 Winnaars :  C & F Nulle

Op zaterdag stond ook de 2e jonge duivenvlucht op het programma vanuit Quievrain. Ook deze duiven konden pas om 12.30 u. worden gelost omdat het weer op de losplaats niet goed was. De strakke zuid-westen wind zorgde er voor dat de jongen weer een dusdanige snelheid konden ontwikkelen dat het oppassen werd dat ze niet hun thuisbasis voorbij zouden vliegen.

De Winnaars

De duif van Cees & Frank Nulle was blijkbaar het beste bestand tegen al het natuurgeweld en bleef onderweg goed bij de les. Ze wisten deze vlucht dan ook met ruime voorsprong te winnen en was hun duif ook de snelste uit Rayon 3 de Union de Baronie. Dat we met deze combinatie altijd rekening moeten houden wisten we natuurlijk allang. Dit is niet voor niets al hun 3e overwinning dit seizoen, en ik voorspel u dat ze hun best zullen doen het hierbij niet te laten.

De Winnende duif

Van de winnende duif kan ik u nog weinig melden omdat mij de gegevens ontbreken.

Cees en Frank van harte gefeliciteerd.

Vlucht : Chateauroux  18-07-2021

Winnaar : Wim Colsen

Zoals eerder vermeld moest de lossing van Chateauroux uitgesteld worden naar zondag. Ondanks dat het op zondag de vlieglijn op het eerste gezicht er prima uitzag. Konden de duiven pas om 10.15 u. worden gelost. Deze late lossing in combinatie met het tussentijds rijden met de duiven omdat het in de oorspronkelijke losplaats La.Souterraine nog niet goed genoeg was om te lossen. Bleek achteraf door de duiven niet goed verteerd te zijn.

Het verloop van deze vlucht verliep zeer moeizaam en kon het concours dezelfde dag niet eens worden gesloten omdat te weinig duiven dezelfde dag de thuishaven wisten te vinden.

De Winnaar

De uiteindelijke winnaar van deze vlucht was niemand minder dan Wim Colsen. Wim heeft in zijn duiven carrière alles al gewonnen wat er te winnen valt. Wim had in die tijd dan ook een winnaars mentaliteit. Nu beleeft hij de duivensport in een wat rustigere sfeer en om in deze tijd te spreken benaderd hij het met de Olympische gedachte “meedoen en genieten is belangrijker dan winnen”.

De Winnende duif

De uiteindelijke winnaar van deze vlucht was een doffer de 18-4025 en wist de afstand van 571 km met een gemiddelde snelheid van net 60 km p/u winnend af te leggen.

Deze duif had al eerder getoond klasse te bezitten. Vorig jaar wist hij ook al de vlucht vanuit Issoudun op zijn naam te schrijven. Maar ook dit jaar wist hij Wim met regelmaat te verrassen door op Argenton de 11e, Montlucon de 5e, en dan nu als afsluiter van het dagfond seizoen de 1e op Chateauroux.

Wim Colsen van harte gefeliciteerd

 Vlucht : Bierges 17-07-2021

 Winnaar : Kasper Kool

Ook dit weekend stonden er weer 2 vluchten op het programma. Wederom moest er 1 vlucht worden uitgesteld i.v.m. het slechte weer met name op de vlieglijn in Frankrijk. Het onstabiele weer speelt ons al weken parten en ondervinden we aan den lijve. Met name hier in Limburg maar ook in de ons omliggende landen zijn de gevolgen verschrikkelijk.

Zoals eerder vermeld moest hierdoor de laatste dagfond-vlucht vanuit La.Souterraine worden uitgesteld naar zondag. De eerste officiële wedvlucht bestemd voor de jonge duiven vanuit het Belgische Bierges ging op zaterdag wel door. Voor deze vlucht waren er in onze vereniging C.C.Breda 712 jonge duiven ingekorfd. De jongen kregen om 10.15 u. het startsein en konden aan de bijna 100 km lange vlucht gaan beginnen. Vooraf waren er al voorspellingen gedaan wie wel eens de winnaar zou kunnen gaan worden. Maar zoals zo vaak en het gezegde klinkt, als 2 honden vechten om een been gaat de derde er mee heen.

De Winnaar

Zo moet Kasper Kool uit Prinsenbeek er ook over gedacht hebben. Deze jonge energieke en gedreven liefhebber. Is sinds enkele jaren lid in onze vereniging en weet zijn mannetje meer dan te staan tussen al dat Brabantse geweld hier. Met name dit jaar komen zijn duiven geweldig op de dagfond, en geeft hij de concurrenten het nakijken.

De Winnende duif

De eerste prijswinnaar is een blauw bont duivinnetje. Zij wist de afstand van 96 km met een gemiddelde snelheid van bijna 72 km p/u winnend af te leggen. De jongen worden gewoon van het schabbetje gespeeld. De hormonen beginnen inmiddels wel een rol te spelen, maar dit duifje zit nog ongepaard. De vader van dit duivinnetje was vorig jaar zijn beste doffer. Hij was toen verantwoordelijk voor de 4e aangewezen dagfond kamioenschap NPO bij de ladies league vorig jaar. De moeder van deze duif komt bij Johan Bol vandaan. En is er echt een voor het kortere werk.  Eigenlijk heeft zijn vriendin Daniëlle deze vlucht gewonnen, want dit duifje heeft ook een roze ring om bestemd voor de Ladies League. Ik voorspel dat we ook de komende vluchten rekening zullen moeten gaan houden met de duifjes van Kasper Kool en gunnen hem dit van harte.

Kasper Kool ( en eigenlijk Daniëlle ) van harte gefeliciteerd.

Vlucht :  Dax 09-07-2021

Winnaar :  Bernard Brouwer

Vrijdag stonden er 2 vluchten op het programma 1 vanuit Melun, deze zouden een dag eerder gelost worden i.v.m de slechte weersvoorspelling op zaterdag in Frankrijk. De andere was de 4e Marathon vlucht vanuit het Zuid-Franse Dax. De 5612 ( Nationaal ) duiven zijn daar op vrijdag 12.00 uur gelost en konden ze aan hun weg huiswaarts van bijna 1000 km. beginnen. Ze werden gelost met een kalme Oosten wind en deze zou onderweg al snel naar west en zuid-west gaan draaien. De verwachting was dan ook dat de duiven een behoorlijke snelheid zouden kunnen ontwikkelen en met name de Limburgse liefhebbers hiervan het meest zouden moesten kunnen gaan profiteren.

De Winnaar

De duiven dachten hier duidelijk anders over en verrassend viel de eerste duif Nationaal in het Zeeuwse Kruiningen om 06.35 u.  en om 08.07 u. viel er ook een duif in Breda bij Bernard Brouwer Goed voor een 3e Nationaal en was tevens de snelste duif hier in de afdeling Brabant-2000. Bernard de laatste 3 jaar een vaste waarde en is steeds tussen de kampioenen van Breda, Brabant en Nationaal terug te vinden.

De Winnende duif

De winnende duif 18-9011 zal voortaan door het leden gaan als “The Blue Dax” is een doffer welke op het traditionele weduwschap word gespeeld. Hij legde de afstand van 974 km af met een gemiddelde snelheid van bijna 72 km p/u. “The Blue Dax” blijkt ook weer uit het goede hout gesneden, meerdere goede vliegers ( broers en Zussen ) van deze duif bevolken de hokken van Bernard. Een broer en zus vielen enkele weken geleden nog midden in de nacht van Bordeaux. Ook hij zelf heeft het in de vleugels, want hij heeft inmiddels 6 op 6  prijzen weten te behalen op de marathon vluchten.

Bernard van harte gefeliciteerd met deze 3 dubbele overwinning.

 Vlucht : Melun 09-07-2021

 Winnaar : A.L.L. van Grinsven

Op deze dag stonden we ook met onze duiven voor de laatste midfondvlucht in Melun. Deze lossing werd bij hoge uitzondering op vrijdag gelost omdat de weersvooruitzichten voor zaterdag er niet goed uitzag. Op deze laatste midfondvlucht moest het kampioenschap nog beslist worden en verschillende liefhebbers waren hiervoor nog volop in de strijd. Het hokkampioenschap Midfond werd uiteindelijk beslist door Ruud Beens. Maar ook het duifkampioenschap was spannend.

Kortom op verschillende terreinen moesten de degens gekruist worden. Melun werd uiteindelijk beslist in het voordeel van A.L.L van Grinsven Toine had een heet ijzer in het vuur om aan al de criteria te voldoen om als vluchtoverwinnaar uit de bus te komen, en heeft dit meer dan waar gemaakt.

De winnaar

Zoals eerder vermeld is Toine van Grinsven de uiteindelijke winnaar geworden van de Melun. Toine is zoals we allemaal weten een van de betere allround spelers in onze vereniging. En is een liefhebber waar we altijd rekening mee moeten houden. Hij is niet voor niets al jaren de Totaal generaal kampioen in onze vereniging.

De Winnende duif

De winnende duif is een jaarling duivinnetje de 20-6260. Dit duivinnetje komt uit een duif van Jos van Oevelen gekruist een duif van het soort Mevr.Snellen. Kortom ook dit duivinnetje blijkt uit het goede hout gesneden te zijn. Ze sluit dit schitterende midfond seizoen af met een glansrijke overwinning niet alleen in onze C.C.Breda tegen 155 duiven maar was ook de snelste in de Union de Baronie tegen 1102 duiven. Maar ook tevens de 2e duif van de Afdeling Brabant-2000 tegen 4963 duiven. En met de volgende prijzen 178e-49e-52e-9e en 1e is ze dan ook terecht duifkampioen in onze vereniging geworden.

Toine van harte gefeliciteerd met deze dubbele overwinning.

 Vlucht : Issoudun 03-07-2021

 Winnaar : Team de Weerd

Op deze inmiddels 4e dagfondvlucht waren er deze keer redelijk wat duiven ingekorfd, natuurlijk door de inbreng van Team de Weerd welke er 97 hadden ingekorfd. Daarom kwam het totaal ingekorfde duiven in onze vereniging op 166 te staan.

De Winnaars

Het was te verwachten dat de strijd om de eerste plaats Team de Weerd de meeste kansen had om met de eer aan de haal te gaan. Ze maakte dan ook hun favoriete  rol meer dan waar. Ze wisten in onze vereniging maar liefst 6 duiven bij de eerste 7 te klasseren, en begonnen met de eerste 3 prijzen waarvan de eerste ook nog een de snelste duif was in de Union de Baronie tegen 709 duiven.

De Winnende duif

De winnende duif was dit keer een jaarling weduwduivin, welke ook op totaal weduwschap wordt gespeeld. Deze duivin had ook al eerder bewezen dat ze uit het goede hout gesneden was, want ze wist zich deze keer voor de 8e keer te plaatsen op de uitslag dit seizoen. Met als klap op de vuurpijl nu dan ook de snelste duif van het Rayon

Angelo, Rik, Eric en Henk van harte gefeliciteerd.

Vlucht : Agen 02-07-2021

Winnaar : C Vergouwen

De 3e marathon vlucht is inmiddels ook weer achter de rug. Vooraf had men voorspeld dat het weer dit keer wel zou meewerken. Omdat de duiven onderweg voor een groot deel de wind in de staart zouden krijgen was de verwachting dat er ook deze keer wel eens vroeg duiven zouden kunnen vallen. Om 05.00 uur in de ochtend vielen dan ook eerste duiven Nationaal. De verwachting dat de duiven vanaf dat moment zouden doorvallen maar niets was minder waar. De eerste uren druppelde het slechts duiven.

De Winnaar

Om even voor half negen melde zich dan eindelijk de eerste duif in onze vereniging, ook dit keer bij Cees Vergouwen en binnen 10 minuten melde zich ook zijn 2e duif welke beide op het erepodium stonden. Om 09.00 uur ging het dan eindelijk los, en kwamen de duiven regelmatiger. Helaas waren het slechts 3 liefhebbers van de 8 welke zich op de uitslag plaatste. Wat ik persoonlijk best wel jammer vind.

De Winnende duif

De duif de 17-3461 welke hier in Breda als winnaar werd afgevlagd was een weduwnaar welke op totaal weduwschap wordt gespeeld en al reeds eerder had bewezen uit het goede hout gesneden te zijn.

Cees van harte gefeliciteerd

 Vlucht : Pontoise 19-06-2021

Winnaars : Comb C & F Nulle

Op zaterdag stonden nog 2 vluchten op het programma een daarvan was Pontoise. Ook hier zorgde het weer dat het lang wachten was voordat uiteindelijk het lossingssein gegeven kon worden. Om 13.45 was het dan eindelijk zo ver, met een veranderlijke wind uit meest westelijke richting was de verwachting dat de eerste duiven zich pas in de vroege avond zouden gaan vallen.

De Winnaars

Met deze westelijke wind was het voorspelbaar dat de liefhebbers oostelijk gelegen van Breda wel eens gunstig konden zitten. En die voorspelling kwam uiteindelijk uit want de duiven van onze leden uit Ulvenhout bleken wisten zich als eerste te melden. De uiteindelijke winnaars werden Comb C & F Nulle en bleken uiteindelijk ook goed voor de overwinning in de Union de Baronie.

De Winnende duif

De winnaar was dit keer een jaarling de 20-0905 was dit jaar een paar keer heel vroeg van de opleervluchten ingekorfd in Oosterhout. Van de laatste opleervlucht kwam hij behoorlijk gehavend terug, 6 staartpennen en 3 slagpennen mistte hij. Met als gevolg dat hij behoorlijk gehandicapt aan de midfond vluchten begon en tot aan Pointoise geen prijs won. Met volledige ingegroeide pennen ging hij van start in Pointoise en won, een wat taaie vlucht, tegen ruim 6500 tegenstanders in de afdeling Brabant2000.

Cees & Frank van harte gefeliciteerd.

Vlucht : Montlucon 19-06-2021

Winnaar : Wim Colsen

De 2de vlucht voor zaterdag die op het programma stond was de 3e dagfond vlucht van dit seizoen. Ook hiervan konden de duiven op een later tijdstip gelost worden dan eigenlijk gebruikelijk is. De duiven kregen om 09.45 u. het lossingssein en konden aan ruim 600 km lange vlucht gaan beginnen.

De Winnaar

De winnaar van deze vlucht is geworden Wim Colsen. Hij had voor deze vlucht 6 duiven ingekorfd en draaide hiermee een mooie serie van 50% in de prijzen.

De Winnende duif

De duif welke al zijn medestrijders wist te kloppen was een weduwnaar de 20-5827 welke op traditioneel weduwschap wordt gespeeld. Deze doffer liet vorig jaar al van zich horen door 2 prijzen te winnen van 3 inkorvingen op de dagfond ( 13e Montlucon en 7e Issoudun ) en nu dit jaar heeft hij in totaal al 6 prijzen waarvan er wederom 2 v/d 3 op de midfond ( Argenton 13e en ) en nu dan de 1ste op Montlucon.

Wim van harte gefeliciteerd.

 Vlucht :  Argenton 06-06

 Winnaar : Kasper Kool

Afgelopen weekend stonden er 2 vluchten op het programma. Een dagfond vlucht vanuit het Franse Argenton, en de laatste vitesse vlucht vanuit Pont.st.Maxence. Ook dit weekend drukte het slechte weer in met name Frankrijk een negatieve stempel op de vluchten. Voor de zoveelste keer moesten de lossingen van de vluchten uitgesteld worden naar de zondag. Gelukkig waren de omstandigheden op zondag stukken beter en konden we spreken van echt duivenweer. Voor de duiven zorgde dit ervoor dat ze onder ideale omstandigheden hun taak konden volbrengen, en voor de baasjes die thuis onder een heldere hemel hun duiven konden opwachten.

De Winnaar

Op de 2e dagfond vlucht van dit seizoen moesten onze duiven de ruim 600 km. vanuit het Franse Argenton zien te volbrengen. De duiven van de uiteindelijke winnaar Kasper Kool uit Prinsenbeek hadden de laatste weken al bewezen in zeer goede doen te zijn. Ondanks dat hij met slechts een paar duifjes speelt, werd hij aangenaam verast door zijn duif welke om 16.07.36 u. als een speer op de klep viel, en de vlucht winnend wist te volbrengen.

De winnende duif

Deze doffer wordt gespeeld op weduwschap. Dit jaar vloog hij al 6 prijzen (inclusief peronne die niet meetelde). 2 Weken geleden vloog hij nog de 3e van Issoudun. 7 prijzen dus op 8 vluchten.  De vader van deze duif is nog geboren in Capelle aan den IJssel, maar omdat hij daar niet meer met jonge duiven ging vliegen is die naar zijn oom gegaan. Deze doffer vloog in 2019 de eerste prijs in Gouwe en IJssel van Melun tegen 3441 duiven. De moeder is een rechtstreekse van Peter v/d Merwe, als eitje gehaald.

Kasper van harte gefeliciteerd.

 Vlucht :  Pont st Maxence

 Winnaar (s) :  Team de Weerd

De 2e vlucht dit weekend was Pont st Max uiteraard werd ook deze vlucht net als Argenton uitgesteld naar zondag. Op zondag waren de omstandigheden om te lossen stukken beter dan zaterdag, en kon het startsein voor de lossing al vroeg gegeven worden. Om 06.55 u. kregen de duiven de vrijheid en konden onder zeer gunstige omstandigheden aan hun tocht huiswaarts beginnen.

De Winnaars

Voor de 6e maal dit seizoen wist Team de Weerd de overwinning voor zich op te eisen. Bij dit team blijkt maar weer dat hier niet alleen kwantiteit aan duiven zit maar ook aan kwaliteit geen gebrek is.

Hun duiven zijn van begin af aan optimaal voorbereid op dit seizoen en plukt men hiervan tot op de dag van vandaag nog steeds de vruchten.

De Winnende duif

De winnende duif is dit keer een jaarling weduwnaar de 20-5192, welke ook bepaald niet aan zijn eerste proefstuk bezig was. Hij had al eerder dit jaar bewezen kop te kunnen vliegen weleens waar op de vlucht welke door bijzondere omstandigheden was omgezet in een oefenvlucht vanuit Peronne waarop hij al een 2e speelde. Hier voorafgaand speelde hij ook nog een 44e van Pontoise en dan nu een 1e prijs op Pont st Max.

Mannen wederom een dikke proficiat.

Vlucht :  Sens 29-05

Winnaar :  Team de Weerd

Afgelopen weekend was het dan eindelijk zo ver het lang verwachtte mooie weer, en het eerste mooie weekend met prachtig duivenweer was een feit, niet alleen voor de duivenmelkers maar zeker ook voor onze duiven welke afgelopen weken onder haast extreme omstandigheden hun thuishonk moesten weten te vinden.

De heldere hemel met strak blauwe lucht, een temperatuur van boven de 20 graden en een matige kopwind. Zorgde ervoor dat de duiven welke uit het goede hout gesneden zijn hun kunstjes mochten vertonen.

De winnaars

De duiven van de uiteindelijke winnaar(s) Team de Weerd, waarvan de duiven al vanaf begin van het seizoen aantonen in goeden doen te zijn. Bleken nu ook met echt duivenweer hun beste vleugeltjes te hebben voorgezet.

De winnende duif

De winnares van deze vlucht is een duivin welke ook op traditioneel weduwschap wordt gespeeld. Als je naar haar stamboom kijkt dan weet je dat ze van goede afkomst is met namen als Willem de Bruin, Gaby van den Abeele zegt al genoeg. Een zusje van deze duivin heeft vorig jaar in België haar kunstjes al vertoond op Argenton waarop zij de 31e Nationaal speelde. Maar ook zij zelf wist dit jaar al een 76e van Morlincourt, een 22e van Pont st Max, en dan nu een 1e op Sens.

Eric, Angelo, Rik en Henk gefeliciteerd.

 Vlucht : Pont st Max 23-05-2021

 Winnaars : Team de Weerd

Het slechte weer zorgde op zaterdag dat ook de lossing van Pont st Max uitgesteld moest worden naar zondag. Gelukkig waren de weersomstandigheden op zondag stukken beter en konden de duiven van Pont st Max al om 07.10 uur gelost worden. De krachtige zuidwesten wind zorgde er ook voor dat de duiven met hoge snelheden huiswaarts konden keren. De snelste duiven tikte al snel de 110 km p/u aan.

Alertheid van het thuisfront werd gevraagd om niet verrast te worden. De uiteindelijke winnaars Team de Weerd stonden derhalve op tijd op hun post om zeker niet verrast te worden.

De winnende duif

Hun duivinnetje 20-5199 werd uiteindelijk om 09.53.14 u. en had hiermee de ruim 293 km met een gemiddelde snelheid van bijna 108 km p/u als winnende duif afgevlagd.

Ze was hiermee niet aan haar eerste proefstuk bezig want wist dit jaar al van de 5 vluchten reeds de volgende 4 prijzen op de uitslag te zetten ( 1-10-36-72 ) . Kortom een duivinnetje dat kop kan vliegen.

Eric, Rik, Angelo en Henk van harte gefeliciteerd.

Vlucht : Issoudun 23-05-2021

Winnaars : Comb Daniël & Iwona Godek

Afgelopen zaterdag stonden 2 vluchten op het programma, waarvan 1 de eerste dagfondvlucht van het seizoen 2021 vanuit het Franse plaatsje Issoudun. Door het slechte weer op zaterdag was het niet mogelijk om de duiven te lossen en moest de lossing worden uitgesteld naar zondag.

Gelukkig waren de omstandigheden op zondag stukken beter en zorgde ervoor dat de duiven reeds om 07.10 en 07.15 uur gelost konden worden. De krachtige zuidwesten wind zorgde ervoor dat de duiven behoorlijke snelheden konden ontwikkelen. De liefhebbers waren dus gewaarschuwd en moesten ervoor zorgen op tijd op hun post te zijn.

De winnaars

De Poolse Combinatie Daniël en Iwona Godek waren in ieder geval op tijd op hun post. Uit de aankomsten van de eerste vlucht die dag bleken de snelheden al ruim boven de 100 km p/u te liggen dus was de verwachting dat ook de duiven vanuit Issoudun wel eens op tijd konden zijn.

De winnende duif

Het bonte duivinnetje van Daniël en Iwona. Is een ongepaard duivinnetje. Ze toonde helemaal geen interesse in een doffer. Maar had meer oog voor haar baasje Daniël, waarmee ze een hechte band heeft. Na de dagelijkse training bij de verzorging zit ze dan ook steevast klaar om met haar baasje te spelen en extra verwend te worden met extra pinda’s en snoepzaad. Blijkbaar was dit reden genoeg om de ruim 555 km lange vlucht vanuit Issoudun met een gemiddelde snelheid van 96 km p/u winnend af te leggen.

Daniël en Iwona van harte gefeliciteerd.

Vlucht : Peronne 14-05-2021

Winnaars :  Comb C & F Nulle

Dit weekend stond de 2e midfondvlucht op het programma vanuit het Franse Sens. Echter de weergoden waren ons wederom niet goed gezind. De verwachtingen waren dusdanig dat de begeleiders onderweg met onze duiven naar Sens het bericht kregen van de N.P.O ( Nederlandse Postduiven Organisatie ) op advies van de I.W.B het advies kregen om ALLE wedvluchten gepland voor het weekend af te gelasten. Er werd onmiddellijk gestopt, en werd er koortachtig overleg gepleegd hoe nu verder ( de duiven waren tenslotte al onderweg ). Besloten werd om de duiven te verzorgen en reeds op vrijdag middag om 12.55 u. in vrijheid te stellen nu in het Franse Peronne, een afstand van gemiddeld 223 km.

De weersomstandigheden waren op vrijdag redelijk met hier en daar een verspreid buitje voorspelde men. Echter plaatselijk was het buitje van groter formaat.

De Winnende duif  "Vlugge Japie"

De duif van de uiteindelijke winnaars met de toepasselijke naam ( vlugge Japie ) van de Comb C en F Nulle uit Ulvenhout werd uiteindelijk als overwinnaar afgevlagd. Hij ( het was een doffer ) zoals de naam al vermoedde, wist de afstand van 222 km met een gemiddelde snelheid van ruim 87 km p/u. af te leggen.

De combinatie beschikken dit jaar over 2 duiven ( broers van elkaar ) welke het kopvliegen in de genen hebben. De broer van ( Vlugge Japie ) speelde vorig jaar al de 1e prijs op Melun, en voor Vlugge Japie zelf was dit zijn 2e huzarenstukje om een vlucht winnend af te sluiten. Beide duiven komen uit 1 van hun beste kwekers, hoe kan het ook anders “Snelle Jelle” welke zelf ook al 2 maal de 1e prijs won.

Cees en Frank van harte gefeliciteerd met jullie overwinning.

Vlucht : Pontoise 08-05-2021

Winnaar :  A.L.L. van Grinsven

Dit weekend stond de eerste midfondvlucht op het programma vanuit het Franse Pontoise. De vooruitzichten waren niet om over naar huis te schrijven. Daarom werd er op donderdag ( de dag van inkorving ) overlegd of het niet beter zou zijn om de duiven reeds op vrijdag bij relatief goed weer te lossen i.p.v. op zaterdag waarop de weersvooruitzichten er relatief ongunstiger uit zag. Uiteindelijk werd er toch besloten om het programma te volgen en alsnog te proberen om op zaterdag de duiven te kunnen lossen. Ondanks de verspreide regenzones op de vlieglijn, werden de duiven om 14.30 uur in vrijheid gesteld om bij een krachtige zuidwesten wind te thuishaven te proberen te bereiken.

De duiven moesten bij de les blijven om uiteindelijk hun hok niet voorbij te vliegen met de snelheden die werden bereikt van ruim 120 km p/u. De duiven van Toine van Grinsven bleken voor deze omstandigheden hun hand/vleugel niet om te draaien. En zette een mooie serie op de uitslag.

De winnende duif

De uiteindelijke winnaar op deze vlucht was een van de 17 jaarlingen welke waren ingekorfd voor deze vlucht en behaalde in totaal 11 prijzen op de uitslag. De winnende duif was een duivinnetje, welke vorig jaar als jonge duif ook al had bewezen uit het goede hout gesneden te zijn door 5 van de 8 inkorvingen prijs te pakken. Hetgeen weer maar eens betekend dat jong geleerd ook oud is gedaan.

Deze keer wist ze de 336 km winnend af te sluiten met een gemiddelde snelheid van ruim 126 km p/u. op de voet gevolgd door een hokgenoot van haar.

Toine van harte gefeliciteerd.

Vlucht :  Peronne 24-04-2021

Winnaar (s) :  Team de Weerd

Dit weekend stond de 3e vitesse vlucht op het programma vanuit het Franse Morlincourt. De duiven werden om 10.30 u. gelost. De weergoden waren ons gunstig gezind. Een heldere lucht en een kalme N.O wind zorgde ervoor dat de duiven onder perfecte omstandigheden huiswaarts konden vliegen.

Voor deze vlucht waren in onze vereniging C.C.Breda 894 duiven ingekorfd. De verwachting was dat onder dergelijke omstandigheden de duiven rond de 1400 meter per minuut moesten kunnen aanhouden. De laatste weken bleek dat de duiven van Team de Weerd over de juiste vorm blijken te  beschikken. De duiven zijn dusdanig voorbereid en gemotiveerd door het Team en komen als een speer naar huis. En drukken voorlopig een behoorlijke stempel op het concours.

De Winnende duif

De winnende duif was vooraf al 1 van de favoriete duiven van Team manager Eric. Dit keer een doffer welke ook nu weer uit het goede hout gesneden bleek te zijn. Hij is een volle broer van 2 duivinnetjes die vorig jaar beide bij de Nationale asduiven van België eindigde. De winnende duif is een jaarling welke ook nu weer op het traditionele weduwschap wordt gespeeld en blijkbaar tot op het bot gemotiveerd. Hij kwam aangevlogen vanuit de juiste vlieglijn en viel als een speer vanuit de lucht en werd geklokt op 13.32.45 op de klep en wist de afstand van ruim 252 km met een snelheid van gemiddeld 83 km p/u af te sluiten. Op de voet gevolgd door enkele hokgenoten.

Angelo, Eric & Rik van harte gefeliciteerd.

Vlucht :  Peronne 24-04-2021

Winnaar (s) :  Team de Weerd

Deze keer stond Peronne op het programma de 2e vitesse vlucht van het seizoen. De vooruitzichten wat betreft het weer waren goed. Reden dus om onze duiven onder gunstige omstandigheden de strijd met elkaar aan te laten gaan. In onze vereniging waren derhalve 915 duiven ingekorfd. En alle ogen waren gericht op de winnaar (s) van de week ervoor. Nu achteraf kunnen we spreken dat deze verwachting niet onterecht was. Maar blijkbaar zijn ook de concurrenten wakker geschut en zullen zich niet zomaar gewonnen gaan geven de komende weken.

Zoals vermeld de uiteindelijke winnaars van deze vlucht Peronne zijn ook nu Team de Weerd op de voet gevolgd door Comb Nulle en T & T van Grinsven.  Team de Weerd hadden deze keer 149 duiven in de strijd waarvan er 90 in de prijzen werden gespeeld wat op zich een mooie serie is beginnend met een 1e-4e-5e-7e-9e en 10e enz.

De Winnende duif

Ook dit keer is het een duivin. Omdat er enkele doffers en duivinnen over zaten bij het Team, was ervoor gekozen om deze los tussen de andere duiven te laten zitten zodat ze zelf op een later tijdstip een partner kunnen kiezen.  Zo ook dit duivinnetje. Blijkbaar had er al een doffer werderzijds interesse getoond en was voor haar een reden om de afstand van 221 km winnend af te leggen met een gemiddelde snelheid van 72 km p/u.

Dat ook deze duivin uit het goede hout gesneden is, blijkt wel uit haar pedigree met veel bloed uit het ras van Leo Heremans is dit geen toevalstreffer.

Ook nu Angelo, Rik, Eris en Henk weer van harte gefeliciteerd.

Vlucht :  Quievrain 17-04-2021

Winnaar (s) :  Team de Weerd

Het seizoen is weer officieel van start gegaan. De temperaturen waren de laatste weken nog verre van ideaal. Voor de een is dat een reden om de duiven wat terughoudend op te leren, voor de ander geen belemmering om er al vol voor te gaan.

Dit laatste geld zeker voor de uiteindelijke winnaar (s). Team de Weerd.

Hun duiven waren vooraf aan deze eerste vlucht van het seizoen zeer goed afgericht. En hadden daardoor al de nodige trainingskilometers in hun vleugels. Laat ons zeggen een goede voorbereiding is het halve werk. Het doel van deze combinatie is de duiven voor te bereiden voor de uiteindelijke vluchten van + 500 km de Dagfond.

Dat dergelijke voorbereiding hun vluchten heeft afgeworpen hebben we allen kunnen zien op de uitslag met 150 duiven in de strijd wist deze combinatie er 93 op onze uitslag te spelen  en begonnen met 1-2-3-4-5-6 enz.

De Winnende duif

De winnende duif was uiteindelijk een duivinnetje welke op totaal weduwschap wordt gespeeld. Vooraf hebben deze duiven 3 weken bij elkaar gezeten en was ze op verse eieren gekomen en van daaruit op weduwschap gezet. Reden voor haar om de afstand van 146 km met een gemiddelde snelheid van bijna 75 km p/u winnend af te leggen.

Rik, Angelo, Eric en Henk van harte gefeliciteerd.

Vlucht : Bordeaux 18-06-2021

Winnaar : C.Vergouwen

Op vrijdag de 18e juni stond de 2de marathonvlucht vanuit Bordeaux op het programma. Gezien de weersomstandigheden in Frankrijk waar talrijke regen en onweersbuien tot ontwikkeling kwamen. Was het voor de lossingsverantwoordelijken zoeken naar een geschikt moment om de duiven verantwoord te kunnen lossen. Het beste moment was om de duiven zo laat mogelijk te lossen zodat ze achter de buien konden blijven. Om 15.00 uur werd uiteindelijk het sein gegeven om te lossen. Met voor het grootste deel de wind vanuit het zuidwesten waaiend, was het al snel duidelijk dat de duiven de ruim 850 km vlot zouden kunnen gaan afleggen. De voorspelling was dan ook dat er Nationaal wel eens duiven in de nacht konden gaan vallen. Dit laatste gebeurde ook en werd menig liefhebber verrast met aankomsten van duiven waarvan de baasjes niet op hun post zaten.

De Winnaar

De uiteindelijke winnaar Cees Vergouwen was wel op zijn post, omdat hij het al verschillende keren had meegemaakt dat er duiven midden in de nacht waren aangekomen. Om 02.21.27 u. scheerde een duif vanaf het dak over zijn hoofd naar de klep, en viel naast de klep in de bloembak. Hevig geschrokken maar de rust bewarend loodste Cees zijn duif over de antenne en zorgde voor de uiteindelijke overwinning. Op de voet gevolgd door een duif van Bernard Brouwer die niet net als Cees op zijn post was, en geheel op eigen houtje in het pikken donker de klep moest weten te vinden, en werd automatisch geconstateerd op 02.25.50 u.

De Winnende duif

De winnende duif welke voor Cees de overwinning wist binnen te halen. Was een weduwnaar welke op traditioneel weduwschap wordt gespeeld. Deze weduwnaar blijkt ook uit het goede hout gesneden. Met ouders en grootouders van het soort Verweij-de Haan & Frans Bugeneers blijkt dit een gouden formule.

Cees van harte gefeliciteerd.

Vlucht :  Chateaudun 13-06-2021

Winnaar : A.L.L van Grinsven

De winnaar van deze vlucht A.L.L. van Grinsven kent al jaren de klappen van de zweep en weet ons allen met grote regelmaat te verassen met super uitslagen, we hebben het dan ook over niemand minder dan Toine van Grinsven. Dat Toine een goede leermeester blijkt te zijn zien we de afgelopen weken aan de resultaten van zijn zoon Tonny welke in combinatie speelt met zijn kleinzoon Tom.

De winnende duif

Aan de winnende duif zit een verhaaltje, zij ( de 20-6276 ) werd afgelopen winter extra overgehouden en mocht zelf een doffertje uitzoeken. Echter op dat moment zat er niets naar haar zin en moest ze het voorlopig alleen zonder partner stellen. De laatste weken met het tonen van de andere partners kreeg ze een doffertje in het vizier welke ook haar wel zag zitten. Van op het schapje maakte ze dan ook haar avances naar de geïnteresseerde doffer en die zag haar ook wel zitten blijkt.  Zo werd ze ingekorfd en was blijkbaar zo gemotiveerd dat ze als een speer naar huis wilde, en haar baasje aangenaam veraste met een 1e prijs op Chateaudun.

Toine van harte gefeliciteerd.

Vlucht :  St.Vincent 11-06-2021

Winnaar :  John Mouwen

Afgelopen weekend stonden er 2 vluchten op het programma 1 daarvan was de Marathon klassieker vanuit het Franse St.Vincent. De weersvoorspelling waren super voor dit weekend. Met een Noordelijke kopwind en een temperatuut van rond de 27 graden beloofde dit een echte klassieker te worden. Voor deze vlucht van bijna 1000 km moesten de duiven overnachten. De weersomslag in de loop van de vrijdag avond en de vroege zaterdag ochtend zorgde ervoor dat de plots opkomende lage bewolking in grote delen van Frankrijk en België de zichten minimaal waren.

De Winnaar

Voorafgaand aan deze vlucht had de uiteindelijke winnaar John Mouwen een heel andere winnaar voorspeld en nam hiermee de underdog positie voor zichzelf in. Echter werd hij op zaterdag middag om 13.28.12 u. aangenaam verrast door zijn eigen duiven welke de eerste 2 prijzen op deze zware vlucht voor zich opeiste.

De Winnende duif

Was uiteindelijk een weduwnaar welke op totaal weduwschap werd gespeeld. Op de voet gevolgd door een weduw duivin welke om 14.03.23 op de klep viel.

John Gefeliciteerd.