Vluchtwinnaars 2022

Op deze pagina zullen wij aandacht gaan besteden aan de vluchtwinnaars van 2022

 Vlucht :

 Winnaars :

 Vlucht :  Orleans 11-09-2022

 Winnaar :  Team de Weerd

De laatste vlucht voor de jonge duiven was de klassieker tegenwoordig moeten we spreken van een semi klassieker vanuit Orleans. Vroeger waren dit concoursen met ruim 200.000 duiven en werden gelijktijdig gelost met 1 uitslag over heel het land.

Terug naar het heden. Na een uitgestelde lossing van zaterdag werden de duiven van Orleans op zondag om 11.00 uur alsnog gelost en konden aan hun vlucht beginnen. Eerder sprak ik al over de trein van Team de Weerd, voor deze vlucht had men wat extra wagonnetjes aangekoppeld volgens mij want hun uitslag was super en eiste de eerste 15 prijzen op in onze vereniging tegen 123 duiven, maar ook in de Union de Baronie stonden ze hun mannetje te staan met een 1e-2e-4e-5e enz. tegen 966 duiven drukte ze hun stempel op deze afsluitende vlucht vanuit Orleans.

De winnende duif

De winnende duif wist 14 van zijn/haar hokgenoten voor te blijven met een snelheid van 1359 m.p.m tevens wist hij/zij ook de 966 concurrenten in de Union de Baronie te  vlot af te zijn. De 22-3696 pakte met deze overwinning zijn/haar 5e prijs bij de jongen met als afsluiting dan nu de 1e in onze C.C.Breda en de Union de Baronie.

Team de Weerd van harte gefeliciteerd.

 Vlucht :    Morlincourt 11-09-2022

 Winnaars :  Team de Weerd

We zijn inmiddels al weer aangekomen aan het voorlaatste weekend van dit seizoen. In dit weekend stonden 2 vluchten op het programma, de klassieker Orleans welke tevens ook de laatste vlucht voor de jonge duiven is, en voor de Natour was Morlincourt geprogrammeerd.

De weersomstandigheden op de vlieglijn waren op zaterdag dusdanig dat men besloot beide vluchten uit te stellen naar zondag. Op zondag ochtend kreeg men echter te maken met mist, en was de reden waarom de duiven pas op een later tijdstip die dag gelost konden worden. Om 12.00 uur werd uiteindelijk het sein gegeven dat Morlincourt met 278 duiven uit onze eigen C.C.Breda gelost konden worden.

Afgelopen weken bleek de trein van Team de Weerd behoorlijk op stoom te zijn gekomen. Zo ook deze vlucht waren hun duiven superieur. Maar zeker ook de duiven van Jan & Luca van Wanrooij varen de laatste weken hier wel bij. Laatst vernoemde en niet te vergeten Tom & Tonny van Grinsven en vader/opa Toine van Grinsven konden deze trein enigszins volgen.

De winnende duif

De uiteindelijke winnaar van deze vlucht was de 20-4883 van Team de Weerd hij wist zijn concurrenten met een gemiddeld bereikte snelheid van 79 km p/u voor te blijven. Hij was hiermee bepaald niet aan zijn eerste proefstuk bezig want deze doffer stond dit seizoen al 10 keer op de uitslag waarvan zijn slechtste prijs de 60e was en dan nu de 1e prijs in onze C.C.Breda sjappo.

Team de weerd van harte gefeliciteerd.

 Vlucht :  Banteux 03-09-2022

 Winnaars :  Team de Weerd

Ook dit weekend stonden er weer 2 vluchten op het programma. De eerste vlucht die arriveerde deze dag was de Natour vlucht vanuit Banteux. Op deze vlucht waren 363 duiven van onze C.C.Breda ingekorfd. Op papier zouden beide vluchten een vlot verloop moeten kennen, met deze zuid-westen wind. Een vlot verloop was het zeker op Banteux, de 2e vlucht zou beduidend moeizamer verlopen. Meer hierover in het verslag van Melun. De snelste duif van Team de Weerd van Banteux tikte een snelheid aan van ruim 90 km p/u. De duif zat bij aankomst vrij hoog als een stipje in de lucht en kreeg net op het juiste moment zijn thuisbasis in de gaten. Als een bliksemschicht stak ze vanuit de lucht op het hok af, en de lokkertjes deden hun werk weer perfect en zorgde ervoor dat ze rechtstreeks op de klep viel en kon worden geconstateerd.

De winnende duif

Deze duivin de 21-0442 heeft alleen al dit seizoen 14 prijzen achter haar naam staan, waarvan er 12 bij de eerste 51. Hiermee bewijst ze zeker uit het goede hout gesneden te zijn. Met deze laatste prestatie pakte ze niet alleen de 1e prijs in onze C.C.Breda maar ook was ze de snelste duif in de Union de Baronie tegen 2324 duiven. En dit met een zuid-westen wind en in de voorvlucht van het Rayon een knappe prestatie.

Team de Weerd van harte gefeliciteerd.

 Vlucht :  Melun 03-09-2022

 Winnaar :  A.L.L van Grinsven

De 2de vlucht van deze dag was dus Melun, terwijl we allen dachten dat deze vlucht uitgesteld zou gaan worden werden ze toch verrassend genoeg toch nog om 12.20 u. gelost. Gezien de eerste snelheden van eerder op deze dag was het ook hier de verwachting dat de duiven een behoorlijke snelheid konden ontwikkelen. Op deze vlucht waren er in onze C.C.Breda 136 jonge duiven verzameld om de strijd aan te gaan. De snelste duif van dit concours was dit keer van A.L.L van Grinsven. Toine zeker hier in onze vereniging geen onbekende en al jaren de te kloppen liefhebber in onze C.C.Breda.

De winnende duif

De uiteindelijk winnende duif is de 22-9318 deze doffer tikte net als eerder op deze dag de 90 km p/u aan, en was hiermee de concurrenten te vlot af. Deze duif is gekweekt uit de 495 Vlieger/Kweker ALL van Grinsven. Gekoppeld met nieuwe aanschaf duivin 665 van Evert Diepeveen(Keldonk) De 318 is een pracht gebouwde donkere doffer. Deze doffer pakte van de in totaal 8 vluchten waarop hij was ingekorfd reeds 4 prijzen waarvan er 3 met de jonge duiven vluchten met nu een schitterende 1e prijs op Melun en een 1 op de natour.

Toine van harte gefeliciteerd.

 Vlucht :  Fontenay 27-08-2022

 Winnaar :  Toon Timmers

De 2e vlucht van deze dag was een vlucht uitsluitend voor de jonge duiven vanuit Fontenay. Deze duiven bleken het achteraf wat moeilijker gehad te hebben dan de vlucht eerder op deze dag. De eerste duif van de uiteindelijke winnaar Toon Timmers was de concurrenten 12 minuten sneller af. Zelf moest Toon ook ruim 1 uur wachten op zijn 2e duif en was iets dat Toon al lang niet meer gewend was. Zoals gezegd kende deze vlucht een moeizamer verloop en vielen tijdens het wachten op de duiven behoorlijke gaten. De totale duur van ons concours in onze vereniging waarop nog 1 op 4 wordt gespeeld duurde dik 1 uur en 20 minuten.

De winnende duif

De winnende duif van deze vlucht was de 22-495 van de 6 gespeelde vluchten was dit haar/hem zijn 4e prijs. Ook hier zaten een paar absolute kopprijzen bij met een 3e - 54e – 3e – en dan nu een 1e prijs. Toon had dit jaar al bewezen dat hij zijn duiven goed in orde had, en speelt gemiddeld een zeer hoog prijspercentage. Op deze Fontenay was voor hem dit percentage ruim beneden zijn gemiddelde en het bewijs dat de duiven het deze keer ook niet voor niets hadden gehad.

Toon van harte gefeliciteerd.

 Vlucht :  Niergies 27-08-2022

 Winnaars :  Team de Weerd

Dit weekend stonden er weer 2 vluchten op het programma. De weergoden waren onze duiven weer zeer gunstig gezind, en zorgde ervoor dat beide vluchten redelijk op tijd om 08.15 u. gelost konden worden. De kalme N-N-W wind zorgde ervoor dat onze gevleugelde vrienden het niet voor niets zouden krijgen. De aankomsten van de eerste aankomsten deze dag waren die van de Natour vanuit Niergies. Omdat ik zelf geen duiven mee had was ik gaan letten bij Team de Weerd. Om 10.40 u. zagen we recht uit de lijn 3 duiven aan komen steken, waarvan er achteraf 2 vreemde waren en was ook de reden dat ze bleven vliegen. Al kijkend naar deze 3 komt er vanuit de andere richting een andere duif op de klep en klopte hiermee de eerst aankomende duif.

De winnende duif

De uiteindelijke winnaar de 21-557 was bepaald niet aan haar eerste proefstuk bezig want dit jaar won zei al 11 prijzen. Haar slechtste prijs was de 78e maar de 1e – 2e – 2e – 3e en dan nu weer een 1e prijs is van uitzonderlijke klasse. Deze keer wist ze de afstand van 188 km met een gemiddelde snelheid van ruim 77 km p/u af te leggen.

Team de Weerd van harte gefeliciteerd.

 Vlucht :  Quievrain 20-08-2022

 Winnaar :  Team de Weerd

Zoals gezegd stonden er 2 vluchten dit weekend op het programma. Dat het seizoen weer staag verloopt en we inmiddels weer aan de natour zijn begonnen betekent ook weer dat de laatste weken van dit seizoen er aan zitten te komen. Voor menig liefhebber zit het seizoen er al op omdat de duiven al te ver in de rui zitten. Voor de ander kan het seizoen niet lang genoeg duren zeker als hun duiven de laatste weken in goeden doen blijken te zijn.

De duiven van Team de Weerd hebben bewezen de afgelopen weken zeker in goeden doen te zijn.

Op deze 1e natourvlucht vanuit Quievrain waren in onze vereniging 320 duiven verzameld. Ook van deze duiven werd verwacht gezien de matige westenwind dat ze een behoorlijke snelheid zouden kunnen gaan ontwikkelen. De duif van de uiteindelijke winnaar Team de Weerd wist de 146 km met een gemiddelde snelheid van ruim 90 km p/u  af te leggen en was hiermee ook de snelste in de Union de Baronie tegen 2631 duiven.

De winnende duif

De uiteindelijke winnende duif van deze vlucht de 20-5101 had dit seizoen al meerdere keren bewezen uit het goede hout gesneden te zijn. Ze stond dit seizoen al 8 keer op de uitslag waarvan haar slechtste prijs de 59e was, maar een 1e – 2e -4e en dan nu weer een 1e prijs is wel een blijk van uitzonderlijke klasse en het vermelden meer dan waard.

Team de Weerd van harte gefeliciteerd.

 Vlucht :  Melun 20-08-2022

 Winnaars :  Team de Weerd

Na een weekje verplichte rust i.v.m de te hoge temperaturen. Was het weer zover dat onze duiven zich weer van hun beste kant mochten laten zien. In dit weekend waren 2 vluchten gepland. 1 vanuit Melun en de eerste officiële natourvlucht van het seizoen 2022.

In onze vereniging waren voor deze vlucht 210 jonge duiven ingekorfd welke om 08.15u. werden gelost. De matige westenwind zorgde er voor dat de duiven weer een behoorlijke snelheid konden ontwikkelen. De snelste duif van Team de Weerd in onze vereniging tikte ruim de 84 km p/u aan.

De winnende duif

De winnende duif een blauw duivinnetje had de laatste weken waarop zei werd ingekorfd al laten zien dat ze de vorm al behoorlijk te pakken had met een 10e-18e en dan nu een 1e prijs is een bewijs dat het duifje in absolute form moest zitten. Niet voor niets had Team de Weerd er zoveel vertrouwen in dat ze als 1e getekende op de inkorflijst stond.

Het is altijd knap als een liefhebbers begint met zijn 1e getekende van de lijst, hiermee bewijst het baasje hij het bij het rechte eind te heeft en vertrouwen in zijn duif heeft. Zeker als er 71 medestrijders uit dezelfde kooi mee zijn is dit knap.

Team de Weerd van harte gefeliciteerd

 Vlucht :  Morlincourt 06-08-2022

 Winnaars :   Team de Weerd

Dit weekend stond er slechts 1 vlucht op het programma Morlincourt jonge duiven. In onze vereniging waren slechts 271 duiven bijeengebracht door 13 liefhebbers. Dit waren 8 deelnemers minder dan de week ervoor, en heeft te maken dat de duiven verschillende fond liefhebbers te kaal beginnen te worden. Dit neemt niet weg dat het merendeel van de deelnemers hun duiven nog prima in de pennen en pluimen heeft zitten. Juist deze liefhebbers domineren dan ook met succes de uitslagen. Enkele van deze succesvolle liefhebbers waren Toon Timmers, Tom & Tonny van Grinsven en last but not least Team de Weerd welke op deze vlucht vanuit Morlincourt weer heer en meester waren. De eerste 4 plaatsen werden dan ook opgeëist door Team de Weerd gevolgd door een keurige 5e,9e en 10 plaats door Toon Timmers. Zijn weekend kon al niet stuk want een dag eerder had hij zijn ploegje N.A.C sinds lange tijd weer eens zien winnen.

De winnende duif

De winnende duif welke haar hokgenoot op 1 seconde wist te kloppen was de 22-3473. Ze is een klein donker kras duivinnetje welke op de eigen lapvluchtjes zich steeds bij de rapste wist aan te komen echter het starten vanuit de grote mand had ze nog niet echt in de gaten. Tot vorige week behaalde ze haar eerste prijs en deze week bewees ze dat ze de lijn helemaal goed te pakken had en was ze de snelste in onze vereniging. Wat goed was voor een 14e in de Afdeling Brabant-2000 tegen 13.113 duiven, en de 2e in de Union de Baronie tegen 2.593 duiven.

Team de Weerd van harte gefeliciteerd.

 Vlucht :  Niergies  30-07-2022

 Winnaars :  Team de Weerd

De derde officiële vlucht van de jongen is weer gespeeld. De weergoden waren deze keer onze jongen weer goed gezind en zorgde ervoor dat de jongen overal redelijk vlot af kwamen met zeer weinig verliezen. Ook nu waren het vaak dezelfde liefhebbers die bewezen hebben hun jongen goed op de rit te hebben. De uiteindelijke winnaars Team de Weerd was dan ook geen verrassing, op plaats 2 van de uitslag stond Kasper Kool waarvan ik voorspel dat ook hij o.a de liefhebber is waar  we de komende weken ook rekening mee moeten gaan houden.

De winnende duif

De uiteindelijke winnaar 22-3316 is een klein vaal duivinnentje welke sinds 2 weken op weduwschap wordt gespeeld en naar nu blijkt het spelletje begint door te krijgen. Voordat ze het uiteindelijk goed doorkreeg werden de duiven enkele keren gelapt zodat ze bij thuiskomst de partners elkaar weer even konden zien. En blijkbaar met succes.

Team de Weerd van harte gefeliciteerd.

 Vlucht :  Bergerac 29-07-2022

 Winnaar :  Bernard Brouwer

De laatste vlucht van dit Marathon seizoen was er een vanuit Bergerac. Vooraf waren er al enkele mannen getipt voor de overwinning omdat deze de laatste weken de duiven goed op de rit bleken te hebben. Maar in de duivensport wordt geen garantie gegeven. De uiteindelijke winnaar was Bernard Brouwer die voor de 5e keer op rij van de 5 gespeelde vluchten de 1e prijs voor zich op wist te eisen.

Hij wist hiermee voor het 3e jaar op rij zich te plaatsen bij de Nationale TOP-10 van Nederland.

De winnende duif

De winnende duif van deze vlucht is ook geen onbekende deze behaalde vorig jaar op dezelfde afsluitende vlucht Bergerac ook al een 1e prijs ( 8e Nationaal ). Deze keer stond hij als 7e getekende omdat de vorige vlucht waarvan hij thuis kwam meer dan een halve staart was verdwenen en reeds zijn 4e pen had gestoten, hierdoor vertrouwde Bernard het niet om hem bij de bovenste 3 getekende te zetten.

Bernard van Harte gefeliciteerd.

 Vlucht :  Issoudun 24-07-2022

 Winnaars :  Team de Weerd

De afsluitende dagfond van dit seizoen behoorde een Nationale afsluiting van het dagfondseizoen te zijn. Echter voor enkele afdelingen was het weer in delen van Frankrijk zaterdag blijkbaak niet goed genoeg om onze duiven op zaterdag te lossen. Andere afdelingen volgde wel het advies van de N.P.O en loste keurig de duiven met achteraf een keurig verloop.

In onze vereniging waren voor deze laatste dagfondvlucht 134 duiven verzameld. Ook onze afdeling had besloten om de lossing uit te stellen naar zondag. Menig liefhebber was zeer verbaasd door deze beslissing. De uiteindelijke winnaars Team de Weerd zorgde voor een waardige afsluiting van het dagfond seizoen 2022. Zei eiste maar liefst 14 van de eerste 15 prijzen voor zich op.

De winnende duif

De winnende duif is een jaarling duivinnetje de 21-0516 en zeker dit jaar bewezen in zeer goede doen te zijn. Met deze 1e prijs op Issoudun tekende ze voor haar 9e prijs dit seizoen. Ook dit duivinnetje blijkt van goede afkomst als men kijkt naar haar Stamboom dan zitten de duiven van  Gaston van de Wouwer meerdere keren in de voorouders .

KLIK HIER voor de stamboom van de winnaar.

Team de Weerd van harte gefeliciteerd.

 Vlucht :  Tarbes 23-07-2022

 Winnaar :  Bernard Brouwer

De voorlaatste vlucht meetellend voor de Marathon was Tarbes. Ook deze duiven konden door storingen op vrijdag op de vlieglijn niet worden gelost en werd hierdoor de lossing uitgesteld naar zaterdag. In onze vereniging waren slechts 39 duiven hiervoor ingekorfd. Ondanks dit beperkte aantal wisten van deze 39 duiven er toch 21 op de Nationale uitslag te plaatsen.

De uiteindelijke winnaar Bernard Brouwer van deze vlucht pakte voor de 4e maal op rij de 1e prijs. Welke deze keer ook weer goed was voor een Nationale 17e prijs tegen ruim 3000 duiven in Sector 1.

De winnende duif

De uiteindelijke winnaar van deze vlucht was net als de voorgaande vlucht vanuit Dax de 16-7523 Waarop hij op Dax nog een 24e Nationaal speelde en dan nu een 17e Nationaal. Eerder dit jaar speelde hij ook al van Bergerac( de vervanger van St.Vincent ) al een 99e prijs Nationaal Sector 1a

Deze duif is 1 van de vaste duiven op het hok van Bernard en was in 2019 ook al duifkampioen in onze C.C.Breda en 41e Nationaal asduif. Deze duif is door hem zelf gekweekt en heeft voor 75% bloed door de aderen stromen afkomstig van John Mouwen Breda.

Bernard van harte gefeliciteerd.

 Vlucht :  Quievrain 23-07-2022

 Winnaar :  A.L.L van Grinsven

De tweede officiële vlucht van de jonge duiven is inmiddels ook weer achter de rug. Zoals ik nu hoor verwerken de jonge duiven deze eerste vluchten redelijk goed en zijn er in vergelijk met voorgaande jaren weinig verliezen.

Deze keer waren er net geen 400 jonge duiven voor deze vlucht ingekorfd, de wind waaide deze keer vanuit het noorden, dus de jonge duiven kregen het niet voor niets. De winnaar van deze vlucht was deze keer Toine van Grinsven. Deze heeft de eerste vluchren reeds bewezen zijn jonge duiven goed op de rit te hebben.

De winnende duif

De winnende duif was de 22-9304. Deze duif was de week ervoor ook al de eerst aankomende duif bij Toine. Blijkbaar is dit beestje zo gemotiveerd door misschien wel een nieuw vriendje of vriendinnetje dat ze de straffe noorden wind trotseerde.

Helaas heb ik geen verdere info ontvangen van deze duif en zullen we het hierbij moeten laten.

Toine van Harte Gefeliciteerd.

 Vlucht :  Quievrain 16-07-2022

 Winnaar :  Toon Timmers

Dit weekend stond ook de eerste officiële jonge duivenvlucht op het programma vanuit Quievrain. Deze eerste vluchten zijn meestal de vluchten voor de echte jonge duiven specialisten, welke behoorlijk werk hebben gemaakt van het africhten, en hun duiven ook op dit moment super gezond hebben zitten. Dat laatste hebben de duiven de uiteindelijke winnaar Toon Timmers heel het jaar al bewezen dat ze goed in orde zijn en moet er met zijn duiven ook heel het seizoen al rekening mee worden gehouden. Toon Timmers oftewel ( klein Toontje ) is allang niet zo klein meer wat zijn prestaties betreft en is zijn kinderschoentjes al jaren ontgroeit wat de duiven betreft natuurlijk.

De winnende duif

Is een doffer en afkomstig uit een kruising van tophok Anneke & Piere Faes en Henk de Weerd. De duiven afkomstig van deze laatste vernoemde doen het zeer goed bij Toon. Met name de lijnen uit de duiven van Stefaan Lambregts België doen het meer dan goed bij Toon. Toon kan het dikwijls dan ook niet laten om op maandag morgen bij Henk langs te gaan om hem dit op geheel eigen wijze in te gaan wrijven.

Toon van harte gefeliciteerd.

 Vlucht : Melun 16-07-2022

 Winnaar :  Team de Weerd

Dit weekend werd alweer de laatste midfondvlucht oude duiven van dit seizoen vervlogen. Dit jaar werd het een spannende strijd tussen Jos Schoenmakers A.L van Grinsven, T & T van Grinsven, T Timmers en Team de Weerd. De laatst vernoemde bleek op het eind van de rit met de uiteindelijk felbegeerde titel aan de haal te gaan. Door op de slotrace ook nog de 1e prijs van Melun in de wacht te slepen.

Het is dit jaar een behoorlijk zwaar seizoen voor de duiven, met op de meeste vluchten een behoorlijke wind tegen en zoals de laatste weken ook nog behoorlijk hoge temperaturen, moesten onze duiven van wanten weten, en diegene welke niet uit het goede hout gesneden blijken te zijn, of niet helemaal in top conditie die moesten passen.

De winnende duif

Is een weduwschaps duivinnentje de 20-5101. In het begin van het seizoen was dit een van de vaste duiven bij Team de Weerd. Echter haar laatste dagfondvlucht was haar niet best gevallen en moest hiervan toch een behoorlijke tijd van herstellen om uiteindelijk weer haar form van het begin van het seizoen weer te krijgen. En dat laatste heeft ze duidelijk weer terug gevonden, en bewees dit met een overwinning op Melun.

KLIK HIER voor de stamboom van de winnaar

Team de Weerd van harte gefeliciteerd.

 Vlucht :  Morlincourt & Argenton 09-07-2022

 Winnaars :  Team de Weerd

Zoals gezegd waren er meerdere vluchten gepland dit weekend waaronder de laatste vitesse vlucht vanuit Morlincourt en de 4e dagfond vlucht vanuit Argenton.

Ook deze duiven hadden het niet makkelijk maar wisten toch wat hogere snelheden op de mat te leggen. Op beide vluchten zijn door de deelnemers hun beste duiven klaargestoomd om aan deze opdracht te kunnen beginnen. Van Morlincourt had ik de duiven allen door de handen gehad, en ik moet zeggen de in mijn ogen kanshebbers voelde ook prima aan. Een van de kanshebbers Team de Weerd had ik ook zeker getipt en waren dan ook de uiteindelijke winnaars geworden. Hun “Red Angelo” ( vernoemd naar 1 van de verzorgers neem ik aan ) was 2 hokgenoten net te vlug af.

De winnende duiven

Winnaar Morlincourt was dus de “Red Angelo” Op de dag van inkorving was zijn duivin niet thuis omdat deze reeds in de mand zat voor Argenton. Dus werd er een blik duivinnen open getrokken en werden 3 duivinnen voor hem in de bak opgesloten om ze het hof te mogen maken, hoe heet dat ook al weer ? als de kat van huis is………. Maar blijkbaar was dit motivatie genoeg voor hem om uiteindelijk de vlucht vanuit Morlincourt winnen af te sluiten en ook nog een als 1e afgevlagd te worden in het samenspel de Union de Baronie. Hij wist hiermee zijn 6e prijs voor dit seizoen in de wacht te slepen.

Winnaar Argenton was de 19-0397 toevallig ook de eigen duivin van “Red Angelo” ( zou ze wat in de gaten gehad hebben? ) deze duivin komt uit een doffer van Jan van Oerle uit een van diens dagfond  toppers. Deze duivin heeft dit jaar pas 1 keer gemist en heeft inmiddels 10 prijzen op haar conto staan.

Team de Weerd van harte gefeliciteerd met deze dubbelslag.

 Vlucht :  Dax 08-07-2022

 Winnaar :  Bernard Brouwer

Afgelopen weekend was een van de drukste weekenden van dit seizoen. In dit weekend waarin de weersomstandigheden behoorlijk pittig waren stonden 5 vluchten gepland. Een daarvan was de 3e marathonvlucht vanuit het in Zuid-Frankrijk gelegen plaatsje Dax.

De duiven van Dax werden om 13.00 uur gelost bij een matige Noord-Westen wind, wat dus zou gaan betekenen dat de duiven de andere dag niet vroeg zouden kunnen vallen. Niets was minder waar want om 12.48 43 melde zich de eerste duif uit onze vereniging bij Bernard Brouwer in Breda wat Nationaal nog goed was voor een 24e prijs tegen 4795 duiven.

De winnende duif

De winnaar van deze vlucht was dit keer de 16-7523 een van zijn oudste vliegduiven, vorig jaar kwam hij terug van St.Vincent en had hij brak water onderweg gedronken. Hij is toen heel het jaar niet meer gespeeld, ondanks dat doet hij het dit jaar weer goed. Hij heeft in zijn carrière slechts 2 keer gemist incl. de St.Vincent van vorig jaar ( 1e overduif ) In 2019 werd hij nog 1e duifkampioen marathon in onze C.C.Breda en 41e Nationaal asduif.

Bernard van harte gefeliciteerd.

 Vlucht :  Chateaudun 02-07-2022

 Winnaar :  Toon Timmers

Ook stond er een midfondvlucht op het programma vanuit Chateaudun. Ook op deze vlucht werd een Zuid-Westen wind voorspeld. De eerste duiven bereikte daardoor ook een snelheid van tegen de 85 km p/u. De duiven van de uiteindelijke winnaar Toon Timmers bleken hiertegen het beste bestand. Op de voet gevolgd de “Zoetemelk” van de duivensport Jos schoenmakers die voor de zoveelste keer dit seizoen een duif voor zich ziet eindigen.

Toon is natuurlijk ook niet de eerste de beste, hij weet al jaren zich te meten met de beste liefhebbers in onze vereniging en ver daarbuiten. Ondanks dat hij enkele weken geleden nog 1 van zijn TOPPERS de “607” verspeelde, zorgen zijn hokgenoten er voor dat hij dit ook weer snel te boven komt.

De winnende duif

De winnende duif is een weduwnaar de 20-6615. Hij was bepaald ook niet aan zijn eerste proefstuk bezig want dit is zijn 7e prijs dit seizoen. Ondankt dat hij 2 maal op rij miste van Pont.st.Max ( blijkbaar ligt hem deze vlucht niet goed ) en al eerder dit seizoen op deze vlucht miste, wist hij zich dusdanig op te peppen om zijn concurrenten zijn staartje te laten zien.

Deze duif komt uit 18-1165 x de 954 zijn moeder is de 15-2677.

Toon van harte gefeliciteerd.

 Vlucht : Bordeaux 01-07-2022

 Winnaar :  Bernard Brouwer

Dit weekend stond de 2e marathon vlucht vanuit Bordeaux gepland. Vooraf was al aangekondigd dat het een ochtend lossing zou gaan worden. Reden voor de dagfond-spelers om ook een gokje te wagen. Voor de meeste was dit een terechte constatering en werd de Nationale kop van de uitslag ook bepaald door deze dagfond-spelers. De duiven werden om 07.00 uur gelost bij een over de vlieglijn heersende Zuid-Westen wind. Voor menig ervaren fondduif zou dit wel een te rap kunnen gaan. Maar is nog steeds geen excuus om op voorhand al te zeggen dat kunnen mijn duiven niet.

De winnaar van deze vlucht werd uiteindelijk Bernard Brouwer welke ondanks dat het een rappe vlucht was toch een mooie serie op papier wist te zetten 1-2-5-6-8-10.

De winnende duif

De uiteindelijke winnaar was de 20-0871 is een 2 jarige weduwnaar, welke als jaarling al 2 op 2 mooie resultaten op papier wist te zetten, met nu een schitterende 1e prijs tegen 117 duiven in onze vereniging ( goed voor een 10e prijs in de afdeling tegen bijna 2800 duiven )

De appel valt niet ver van de boom zegt men altijd, en dit geld ook voor deze duif hij komt uit “De 450” een doffer die afgelopen winter naar het kweekhok is verhuisd, en al verschillende goede vliegers en 1e prijsvliegers heeft voort gebracht.

Bernard van harte gefeliciteerd.

KLIK HIER voor de stamboom van de winnende duif.

 Vlucht :  Souzay Champigny 26-06-2022

 Winnaars :  Comb T & T van Grinsven

Zoals gezegd stonden er dit weekend 2 vluchten op het programma. Een daarvan was La.Souterraine, maar door het slechte weer op de vlieglijn moest de lossing worden verplaatst naar Souzay Champigny en konden pas 1 dag later aldaar in vrijheid worden gesteld.

Al deze omstandigheden bleken voor de duiven van de Comb Tom en Tonny van Grinsven achteraf een eitje. Een dag eerder speelde er al 1 duif afkomstig van hun hok de 1e prijs op Pont.st.Max en dan nu bij hun zelf was het weer raak op Souzay Champigny. Tonny & Tom hebben de duiven sport met de paplepel ingegeven gekregen. Het dat laatste blijkt ook wel uit de resultaten welke ze op hun eigen adres op de mat weten te leggen.

De winnende duif

Ondanks dat ze over de prestaties van hun duiven op deze vlucht Souzay Champigny niet erg te spreken waren. Pakte ze toch mooi de 1e prijs net voor hun eigen vader en opa Toine.

Doffer 713 is gekweekt uit de bonte Kees Verhees doffer x volle zus 495 Topper ALL van grinsven , nu op de kweek. Op Chateroux ging hij voor het eerst naar de dagfond en daar vloog hij n 15 e van 225 duiven en nu dus op drijven tegen n jong duivinnetje de eerste van 78 duiven CC breda

16e Union de Baronie 570 duiven, 63 e NPO Afd 2 Brabant 2000.

Tonny & Tom van harte gefeliciteerd.

KLIK HIER voor de stamboom van de duif.

 Vlucht : Pont st.Max 25-06-2022

 Winnaar : Comb D & I Godek

Dit weekend stonden er wederom 2 vluchten op het programma. In tegenstelling tot het weekend ervoor was het deze keer gelukkig niet zo warm voor onze duiven. Echter waren het nu de verspreide buien over de vlieglijn die onze duiven parten zouden kunnen gaan spelen.

De duiven van Daniël & Iwona Godek hadden hier blijkbaar het minste moeite mee. De laatste weken was hij weleens waar niet erg tevreden met de resultaten behaald door zijn duiven. Maar menig liefhebber zou met deze prestaties zeer tevreden zijn. Dat tekent vaak de liefhebber Daniël is een fanatieke liefhebber die de lat probeert zo hoog mogelijk te leggen en dit vaak met succes.

De winnende duif

De uiteindelijke winnaar van deze vlucht was de 21-0209 een doffer welke op het traditionele weduwschap wordt gespeeld. Hij behaalde met deze 1e prijs zijn 5e prijs dit seizoen wat op zich ook een heel mooi resultaat genoemd mag worden.

Deze doffer is destijds bijgehaald bij de Comb T & T van Grinsven.

Daniël & Iwona van harte gefeliciteerd.

 Vlucht :  Bergerac/Libourne

 Winnaar :  Bernard Brouwer

Zoals gezegd hadden we dit weekend 2 vluchten op het programma staan en 1 daarvan was de klassieker St.Vincent. Ook deze vlucht was door de voorspelde hitte terug gekomen naar een kortere afstand en wel Bergerac. Besloten was om van de geplande middaglossing ook een ochtendlossing te maken zodat de duiven een redelijke kans hadden om thuis te komen.

De winnaar van deze vlucht was Bernard Brouwer hij had op deze vlucht 14 duiven ingekorfd. En gezien de resultaten van hem de laatste jaren werd hij al bestempeld als 1 van de te kloppen mannen voor deze vlucht. Zoals gezegd ook deze duiven moesten onder zeer extreme hete omstandigheden aan hun terugweg beginnen. De verwachting was dat er dezelfde dag maar weinig duiven zouden doorkomen. Echter om 19.30 u. stond de 1e Nationale melding op Compuclub live, en hadden wij in Breda ook gepakt moeten hebben. Het duurde nog tot 20.26 u. voordat de eerste duif zich in Breda zich melde, deze duif bleek toch nog goed te zijn voor een 10e prijs Nationaal Sector 1 tegen ruim 5600 duiven.

De winnende duif

De uiteindelijke winnaar was de 20-0832 een klein maar stevig gebouwd nest doffertje welke op 10-11 dagen broeden samen met zijn duivin waren ingekorfd. Deze doffer had zich dit seizoen al 3 keer eerder op de uitslag gespeeld ( wat uitzonderlijk is voor een fondduif ) en is van vaders kant een kleinzoon van Bernard zijn Super kweekkoppel “The New Schift” X “Miss Orhan 048” ouders en grootouders van vele TOP-100 duiven. En van moeders kant een kleinzoon van SUPER vlieger “Little Hero” De vader van deze 20-0832 was ook mee op dezelfde vlucht en behaalde een 12e prijs in onze C.C.Breda en de duivin van de 20-0832 speelde de 8e.

Bernard van harte gefeliciteerd.

KLIK HIER voor de stamboom van de 20-0832

 Vlucht : Pont st Max 18-06-2022

 Winnaars :  Ronald Kil

Afgelopen weekend stonden 2 vluchten op het programma de Klassieker St.Vincent en Sens echter doordat er voor dit weekend erg warm weer werd voorspeld met temperaturen ruim boven de 30 graden is besloten om deze vluchten in te korten. Zo gingen de duiven van  St.Vincent terug naar Bergerac en de duiven van Sens kwam terug tot Pont st Max.

Deze laatste werd door de voorspelde temperaturen reeds op vrijdag ingekorfd. De duiven kregen op zaterdag al om 06.40 u. het startsein om aan hun vlucht terug naar huis te beginnen. Ondanks dit vroege lossingstijdstip bleken onze duiven de vleugels vol te hebben aan de te overbruggen afstand van een kleine 300 km.

De duiven van de uiteindelijke winnaar Ronald Kil bleken hiertegen het beste bestand te zijn. Zijn duif wist de concurrentie de duif van Jos Schoenmakers of ik kan beter zeggen Joop Zoetemelk ( want hij is de laatste weken meerdere male als 2e geëindigd  )nipt voor te blijven.

De winnende duif

Ronald wist mij te vertellen dat dit een losse duivin 21-1842 was, en zat tijdelijk tussen de weduwduivinnen. Daar heeft zij avances gemaakt met een andere losse duivin en uiteindelijk in een hoekje ook gaan broeden. De week ervoor zag ze er zo goed uit dat Ronald besloot haar in te korven voor Morlincourt maar haalde hierop geen prijs, maar na een weekje langer broeden bleek ze toch genoeg motivatie opgedaan te hebben om op Pont st Max onder zware omstandigheden als een speer huiswaarts te gaan met als resultaat de 1e prijs van Pont st Max.

De vader van deze duivin is een doffer van Toon Timmers ( hoe kan het ook anders ) van moeders kant stroomt er nog bloed van de duiven van de Combinatie Cees & Frank Nulle door haar aderen.

De avond hiervoor had Ronald al kunnen proeven aan een vroege duif op Bergerac welke ook goed was voor een 5e prijs op de uitslag. Zijn weekend kon niet meer stuk.

Ronald nog van harte gefeliciteerd met beide resultaten.

 Vlucht :   Morlincourt 11-06-2022

 Winnaar :  Team de Weerd

Zoals gezegd hadden we 2 vluchten dit weekend, de tweede was Morlincourt ook deze werd een prooi voor Team de Weerd,( en wat voor een ) ze kregen de duiven werkelijk aan de spreekwoordelijke ketting met maar liefst 9 duiven bij de eerste 11 prijzen op onze uitslag. Slechts 2 andere duiven wisten zich tussen dit geweld te klasseren 1 van Comb T & T van Grinsven en 1 van Jos Schoenmakers. Met name de laatst vernoemde Jos Schoenmakers krijgt de duiven ook goed dit jaar, hij weet zich ook met grote regelmaat aan de kop van de uitslag te klasseren, en dat met steeds slechts enkele duiven mee ( max 6 ). Hij pakte dan ook terecht de eerste prijs in de schaduwuitslag waarbij voor iedereen maximaal slechts 20 duiven mee tellen. GROTE KLASSE JOS.

De winnende duif

Terug naar de winnaars van de reguliere uitslag, met hun 20-134 een weduw duivin begonnen hun de indrukwekkende uitslag, waarbij het leek dat ze aan de Rijsbergseweg gelost waren. De winnares miste afgelopen weekend ( 1 foutje is nog een 9 ) maar maakte deze misstap deze week dus meer dan goed.

Team de Weerd van harte gefeliciteerd.

KLIK HIER voor de stamboom van de winnende duif

 Vlucht :  Chateauroux 11-06-2022

 Winnaars :   Team de Weerd

Dit weekend stonden er 2 vluchten op het programma, de eerste hiervan was Chateauroux. In onze vereniging waren voor deze vlucht 225 duiven ingekorfd, aanzienlijk meer dan de eerste dagfond vlucht omdat er deze keer ook wat extra fondduiven waren ingekorfd. De weersvooruitzichten waren zeer goed voor Chateauroux werd voor de eerste 250 km van de in totaal ruim 580 vooral een veranderlijke wind opgegeven, dichter bij huis zou er een zwakke tot matige west-zuid-westen wind gaan waaien waardoor het voor de duiven het een stuk makkelijker zou gaan worden.

Even na 15.00 uur melde zich in onze vereniging de eerste duiven en wel bij Team de Weerd , naar verluid kwamen deze duiven tegelijk als een speer uit de goede lijn aangevlogen, en al snel werd opgemerkt dat het goeie rooike ( de eerste getekende ) er bij zat. Zoals gebruikelijk gooide men daar de bekende lokkers los en als een speer spoeden de 2 duiven richting de klep echter de eerste getekende schrok nog even op zodat de blauwe 723 als eerste afgevlagd kon worden.

De winnende duif

De uiteindelijke winnaar werd dus de 20-723 hij is een volle broer van de 4e Nationaal Bourges in België. De afkomst liegt er dan ook niet om als je de stamboom van deze duif bekijkt dan zit er “De Jan” in van Stefan Lambrechts en de “Blue Hope” van André Smits.

Team de Weerd van harte gefeliciteerd.

KLIK HIER voor de stamboom van de winnaar.

 Vlucht :  Sens  04-06-2022

 Winnaars :   Team de Weerd

Afgelopen weekend stonden we met onze duiven in het Franse plaatsje Sens in vogelvlucht zo`n kleine 395 km. De weersvooruitzichten waren voor dit weekend niet erg gunstig. Op verschillende weersites voorspelde ze heel de week dat het voor onze duiven dit weekend wel eens erg slecht zou kunnen gaan worden. Men voorspelde regen en onweer over heel de vlieglijn. Voor verschillende liefhebbers was dit de reden om op het laatste moment alsnog af te haken. Achteraf bleek dit allemaal erg mee te vallen. Maar zoals gewoonlijk kijk je achteraf altijd een koe in de reet.

Diegene welke dus wel hadden ingekorfd en wel in waren voor een gokje hadden het dus wel bij het rechte eind. Een schitterende vlucht met redelijk goed weer zorgde ervoor dat de duiven sneller huiswaarts keerde dan menig liefhebber had verwacht.

De uiteindelijke winnaar(s) Team de Weerd waren wel op tijd op hun post, want uit het niets kwam de eerste duif recht uit de goede lijn als een speer aangevlogen, en maakte nog even een ere ronde vooraleer hij op de klep viel.

De Winnende duif

De winnaar van deze vlucht is een klein blauw-band jaarling doffertje de 21-345. Een week ervoor bij het scheiden van de geslachten was hij per ongeluk in het hok van de duivinnen geplaatst.

Op maandag na de dagelijkse training kwam men er achter dat dit doffertje 2 dagen met een harem van duivinnen om zich heen heeft kunnen wanen als god in Frankrijk. Mogelijk was dit de extra motivatie voor zijn prestatie van afgelopen weekend.

Hij was hiermee niet aan zijn eerste huzarenstukje bezig want had vooraf al 5 prijzen gevlogen en dan nu zijn 6e prijs was er een met een gouden randje.

Rik, Angelo, Eric en Henk van harte gefeliciteerd.

KLIK HIER  voor de stamboom van de winnaar

 Vlucht : Issoudun 28-05-2022

 Winnaar :  A.L.L van Grinsven

Dit weekend stonden 2 vluchten op het programma Pont st Max en de eerste dagfondvlucht van dit seizoen Issoudun. De vooruitzichten voor dit weekend waren vrij gunstig, De voorspelde Noord-Westen wind met kans op een verdwaalde bui zorgde er voor dat de duiven weer behoorlijk op hun kunnen getest konden worden.

Op Issoudun waren in onze vereniging 124 duiven bijeen gebracht door 14 liefhebbers. De uiteindelijke winnaar van deze vlucht is bij uitstek de laatste jaren de te kloppen man op de dagfond  Toine van Grinsven. De laatste jaren speelt hij op zeer verdienstelijk op zich zelf en hiervoor nog in combinatie men zijn zoon Tonny. Dat vader Toine het ook in de vingers heeft blijkt wel dat hij de laatste jaren niet bij de totaal generalen is weg te denken. Om hierbij te horen moet je niet 1 of 2 vluchten goed spelen maar op alle vluchten je mannetje kunnen staan en dat doet Toine al jaren.

De Winnende duif

De uiteindelijke winnaar is van deze vlucht is de 18-5135302. Ook deze duif is geen onbekende reeds in 2020 speelde deze doffer in onze C.C.Breda al de eerste op dezelfde vlucht vanuit Issoudun. Je zou haast zeggen hij weet de weg. De 302 is een zoon van de Max 1e NPO La.Souterraine van John van Dongen uit Roosendaal ( ook geen kleine jongen ) gekoppeld aan een dochter ( de 426 ) van de 09-1282959 een topper op de dagfond op het hok van T & T van Grinsven

Toine van harte gefeliciteerd !

 Vlucht :  Pont st Max 28-05-2022

 Winnaars :  Team de Weerd

Zoals gezegd stonden 2 vluchten op het programma en een daarvan was de vitesse vlucht vanuit Pont st Max. Ondanks de Noord-Westen wind waren de duiven van deze vlucht iets rapper dan menigeen had verwacht. Verschillende liefhebbers waren dan ook verrast. Echter op het hok van Team de Weerd was men duidelijk wel op tijd op hun post ( Rik laat zich niet zo snel verrassen ).

De 498 duiven van onze C.C.Breda waren om 07.30 uur gelost en op 11.22 u. kwamen als een duveltje uit een doosje ineens 3 duiven richting de hokken aan de Rijsbergseweg.  Deze duiven hadden de ruim 293 km met een gemiddelde snelheid van ruim 75 km p/u weten af te leggen. Deze duiven waren ook goed voor de 3 dubbelde overwinning in de Union de Baronie tegen 2285 duiven.

De Winnende duif

De uiteindelijke rapste duif van dit 3-tal was de 20-5199. Deze duivin was 1 van de toppers van het hok Team de Weerd in 2021 en zij was toen ook de beste asduif-oud in de Union de Baronie. Ze had toen echter vele kopprijzen gevlogen maar nog nooit de 1e prijs. Dat is haar dit jaar dus wel gelukt. Ondanks dat ze een moeizame start had dit jaar weet ze blijkbaar op dit moment weer de juiste vorm te pakken.  Zij is een dochter uit het “Gouden Crackske” ( 8 maal de 1e prijs ) op het hok aan de Rijsbergseweg, en is op haar beurt weer de moeder van vele kinderen en kleinkinderen welke ook kop kunnen vliegen.

KLIK HIER voor de stamboom

Rik, Angelo, Eric en Henk van harte gefeliciteerd.

 Vlucht :  Melun 21-05-2022

 Winnaars :  Team de Weerd

Afgelopen weekend stonden we voor de 2e midfondvlucht in het in Frankrijk gelegen Melun. De vooruitzichten voor het weer dit weekend waren vrij gunstig. Met een overwegend droge vlieglijn en een matige Zuid-Westen wind was de verwachting dat onze duiven een behoorlijke snelheid zouden kunnen ontwikkelen. De meeste duivenliefhebbers welke op deze vlucht duiven mee hadden rekende er op dat ze wel een de 100 km p/u aan zouden kunnen tikken, en stonden daarom al vroeg op hun post om hun gevleugelde vrienden op te wachten. Deze verwachting was blijkbaar te hoog gegrepen en wist de eerste duif dan ook de ruim 355 km met slechts een gemiddelde snelheid van ruim 90 km p/u af te leggen. Kortom de deelnemende duiven moesten hun koppie er bij houden om niet hun thuisbasis voorbij te vliegen.

De winnaars van deze vlucht zijn inmiddels in de duivenwereld geen onbekende spelend onder de naam Team de Weerd met als eigenaar “Interpalomas Lofts” van Dr Henk de Weerd.

De Winnende duif

De uiteindelijke winnaar van deze vlucht de 21-0483 wordt op het traditionele weduwschap gespeeld, en blijkt dit spelsysteem zeer goed te bevallen. Hij heeft dit jaar nog niet gemist hij begon voorzichtig op de opleervlucht vanuit Bierges met een 37e prijs om vervolgens op de volgende officiële vluchten de 190e,4e,15e,46e en als klap op de vuurpijl nu de 1e prijs op Melun in onze vereniging C.C.Breda tegen 505 duiven, en de 7e in de afdeling Brabant-2000 tegen 12.374 duiven.

Kortom deze duif bewijst eens temeer uit het goede hout gesneden te zijn, en zullen we dit jaar ongetwijfeld nog verschillende keren op de uitslag terug gaan vinden.

Team de Weerd Angelo, Rik, Eric en eigenaar Dr. Henk de Weerd van harte gefeliciteerd.

KLIK HIER VOOR DE STAMBOOM !!

 Vlucht :  Melun 14-05-2022

 Winnaar :  Kasper Kool

Dit weekend stond de eerste midfondvlucht op het programma vanuit het Franse Melun. De weergoden waren ons dit keer gunstig gezind en zorgde er voor dat onze duiven al vroeg gelost konden worden. Op hun weg naar huis hadden onze duiven te maken met een hoofdzakelijke noord- westen wind, desondanks konden ze toch nog een behoorlijke snelheid ontwikkelen van dik 85 km per uur. Echt een vlucht voor de rappe mannen dus, en de over het algemeen tragere fond-duiven waren op een enkeling na op voorhand al geklopt.

De winnaar Kasper Kool van deze vlucht was geen verrassing, deze voor duivenmelkers begrippen nog vrij jonge zeer enthousiaste liefhebber had in het verleden al bewezen over goede duiven te beschikken. Ondanks dat Kasper eigenlijk eerst niet wilde spelen met de oude duiven, maar omdat hij in het bezit was van 2 zusjes van de duifkampioen van Nederland heeft hij dan toch maar de gok gewaagd.

De winnende duif

Zoals eerder gezegd is de uiteindelijke winnaar 21-2108 van deze vlucht een duif uit ouders welke al meerdere supers heeft voort gebracht. Deze duivin had Kasper geplaatst tussen de jonge duiven, wanneer deze los gingen was zij de eerste die ook weer binnen zat. Trainen was dus voor haar niet aan de orde, maar had meer ook op het doffertje wat bij de jongen zat, en blijkbaar putte zij hieruit genoeg inspiratie om op de vlucht wel als een speer naar huis te vliegen. Aanvankelijk besloot Kasper op de dag van inkorving dat dit voor haar wel eens de laatste vlucht zou kunnen zijn omdat zij in de week zo slecht trainde, maar na deze prestatie is hij hierop terug gekomen en moet ze de komende weken toch nog mee. We zijn dus gewaarschuwd.

Kasper van harte gefeliciteerd met deze mooie overwinning.

 Vlucht : Morlincourt 07-05-2022

 Winnaars :  Team de Weerd

Afgelopen zaterdag stond de 3e wedvlucht vanuit het Franse Morlincourt op het programma. De weersvoorspellingen voor het noorden van Frankrijk waren niet al te best. In de ochtend was er sprake van verspreide buien deze zorgde er voor dat onze duiven pas later op de dag gelost konden worden.

Om 13.30 uur waren de omstandigheden op de vlieglijn dusdanig verbeterd dat onze duiven aan hun weg huiswaarts mochten beginnen. Ook deze vlucht beloofde door de hoofdzakelijk noord-westen wind en de late lossing weer geen makkie te worden.

De uiteindelijke winnaars van deze vlucht Team de Weerd uit Breda wist de afstand van ruim 252 km. met een gemiddelde snelheid van 76 km p/u af te leggen, welke ook de snelste duif van het Union concours was tegen 3884 duiven.

De winnende duif

De winnende duif was een zogenaamde jaarling duivin de 20-557, zei had wat pech gehad na de winter bij het uitwennen, moest ze op de vlucht omdat ze achterna gezeten was door een roofvogel en hierbij gewond raakte. Omdat ze nog herstellende was heeft ze niet alle voorbereidende oefenvluchten mee kunnen maken. Nadat ze eindelijk weer aan de beterende hand was kon ze voorzichtig weer worden afgericht, en blijkbaar had ze ook een oogje laten vallen op een partner die haar ook zag zitten, en was de motivatie zo groot om tot deze prestatie te kunnen komen. Om tot deze prestatie te komen moet ze wel van goede ouders afkomstig zijn. De vader was een doffer afkomstig van Jan Eskes en de moeder een duivin van het soort Leo Heremans, beide vooraanstaande duivenmelkers en bekend in de duivenwereld.

Team de Weerd Angelo, Rik, Eric en eigenaar Dr. Henk de Weerd van harte gefeliciteerd.

Uitslag Morlincourt 255 km: 1-15. Team de Weerd; 2-4-5-6-12. A Timmers; 3-13. C van Wanrooij; 7-11. Comb. D & I Godek; 8. R Beens; 9. Comb T & T van Grinsven; 10-14. R Kil

 Vlucht :  Quievrain 23-04-2022

 Winnaar :  A.L.L van Grinsven

Het officiële duiven seizoen 2022 is weer van start gegaan. De eerste vlucht welke op het programma stond was vanuit het Belgische Quievrain.

In onze vereniging waren 907 duiven verzameld om aan deze eerste kracht meting deel te nemen, en dat laatste werd het, de krachtige oosten wind zorgde ervoor dat de duiven het gelijk al niet voor niets kregen. Met name de onervaren duiven bleken het meeste moeite te hebben met het op tijd terug vinden van hun thuisbasis.

De uiteindelijke winnaar van deze vlucht werd A.L.L van Grinsven ( Toine ) in de duivenwereld zeker geen onbekende en al jaren een van de te kloppen mannen hier in Breda en omstreken. Dat Toine zijn duiven al goed op de rit had bleek vorige week al bij de africhtingsvlucht vanuit Bierges, hierop had Toine maar ook zijn zoon en kleinzoon laten zien de duiven goed voorbereid te hebben.

De winnende duif

De winnende duif de 20-259 is een zoals wij dit noemen een blauw duivinnetje, welke op weduwschap werd gespeeld. Maar met deze prestatie kon het ook niet anders dat ze uit het goede hout gesneden moest zijn. Vorig jaar al bewees haar nestzusje 20-260 met een 1e prijs op Melun al haar klasse.

De 20-259 zelf had tot nu toe nog geen 1e prijs gespeeld maar haar baasje al verschillende keren verrast met verschillende kopprijzen.

De ouders van deze beide duiven hadden ook al bewezen uit het goed hout gesneden te zijn.

De 12-1986761 soort J van Oefelen en  J Prop Ossendrecht gekoppeld met duivin 15-1780154

De 761 doffer haalde 2 duifkampioenschappen in de CC , Union de Baronie en 2e duifkampioen midfond BR.2000

De 154 duivin ook duifkampioen CC Breda, 2e duifkampioen Vitesse Union de Baronie.

Toine van harte gefeliciteerd met deze eerste overwinning dit seizoen, en zo ik het nu inschat zal het ook niet de laatste zijn.

 Vlucht :  Niergies 30-04-2022

 Winnaar : Toon Timmers

De 2e officiële vlucht ligt ook weer achter ons, deze keer vanuit het Franse Niergies. Voor Breda al zo’n dikke 194 km. Net als vorige week stond de wind niet bepaald gunstig voor de duiven, met een wind uit Noord tot Noord-Oostelijke richting, was het weer werken geblazen voor de duiven.

Aan de andere kant beloofde het weer een echte krachtmeting te worden voor de echte kracht patsers, en moesten de duiven 100% gemotiveerd zijn om deze opdracht goed te kunnen vervullen.

Dat de duiven van de uiteindelijke winnaar Toon Timmers bewezen de afgelopen weken in goede doen te zijn, bleek vorige week al waarop zij hun visite kaartje al hadden afgegeven.

De winnende duif

De uiteindelijke winnaar was de 20-607 een weduwnaar welke het al eerder bewezen had uit het goede hout gesneden te zijn speelde als jonge duif met een overwinning op Quievrain ook al een 1e prijs. Als een duveltje uit een doosje zat hij uit het niets ineens op de klep, en verraste Toon en zijn vaste supporters compleet. Met name de laatste schrok zo dat hij bij het omhoog gaan van zijn stoel kennis maakt met de hangende bloempot. ( gelukkig was de bloempot nog heel )  en viel de schade aan het hoofd ook gelukkig mee.

Toon had het zoals ieder jaar al voorspeld met zijn profetische woorden “wacht maar over 14 dagen” die waren blijkbaar al om.

Toon van harte gefeliciteerd