Vluchtwinnaars 2022

Op deze pagina zullen wij aandacht gaan besteden aan de vluchtwinnaars van 2022

 Vlucht :

 Winnaars :

 Vlucht :

 Winnaars :

 Vlucht :

 Winnaar :

 Vlucht :

 Winnaars :

 Vlucht :

 Winnaars :

 Vlucht :  Melun 14-05-2022

 Winnaar :  Kasper Kool

Dit weekend stond de eerste midfondvlucht op het programma vanuit het Franse Melun. De weergoden waren ons dit keer gunstig gezind en zorgde er voor dat onze duiven al vroeg gelost konden worden. Op hun weg naar huis hadden onze duiven te maken met een hoofdzakelijke noord- westen wind, desondanks konden ze toch nog een behoorlijke snelheid ontwikkelen van dik 85 km per uur. Echt een vlucht voor de rappe mannen dus, en de over het algemeen tragere fond-duiven waren op een enkeling na op voorhand al geklopt.

De winnaar Kasper Kool van deze vlucht was geen verrassing, deze voor duivenmelkers begrippen nog vrij jonge zeer enthousiaste liefhebber had in het verleden al bewezen over goede duiven te beschikken. Ondanks dat Kasper eigenlijk eerst niet wilde spelen met de oude duiven, maar omdat hij in het bezit was van 2 zusjes van de duifkampioen van Nederland heeft hij dan toch maar de gok gewaagd.

De winnende duif

Zoals eerder gezegd is de uiteindelijke winnaar 21-2108 van deze vlucht een duif uit ouders welke al meerdere supers heeft voort gebracht. Deze duivin had Kasper geplaatst tussen de jonge duiven, wanneer deze los gingen was zij de eerste die ook weer binnen zat. Trainen was dus voor haar niet aan de orde, maar had meer ook op het doffertje wat bij de jongen zat, en blijkbaar putte zij hieruit genoeg inspiratie om op de vlucht wel als een speer naar huis te vliegen. Aanvankelijk besloot Kasper op de dag van inkorving dat dit voor haar wel eens de laatste vlucht zou kunnen zijn omdat zij in de week zo slecht trainde, maar na deze prestatie is hij hierop terug gekomen en moet ze de komende weken toch nog mee. We zijn dus gewaarschuwd.

Kasper van harte gefeliciteerd met deze mooie overwinning.

 Vlucht : Morlincourt 07-05-2022

 Winnaars :  Team de Weerd

Afgelopen zaterdag stond de 3e wedvlucht vanuit het Franse Morlincourt op het programma. De weersvoorspellingen voor het noorden van Frankrijk waren niet al te best. In de ochtend was er sprake van verspreide buien deze zorgde er voor dat onze duiven pas later op de dag gelost konden worden.

Om 13.30 uur waren de omstandigheden op de vlieglijn dusdanig verbeterd dat onze duiven aan hun weg huiswaarts mochten beginnen. Ook deze vlucht beloofde door de hoofdzakelijk noord-westen wind en de late lossing weer geen makkie te worden.

De uiteindelijke winnaars van deze vlucht Team de Weerd uit Breda wist de afstand van ruim 252 km. met een gemiddelde snelheid van 76 km p/u af te leggen, welke ook de snelste duif van het Union concours was tegen 3884 duiven.

De winnende duif

De winnende duif was een zogenaamde jaarling duivin de 20-557, zei had wat pech gehad na de winter bij het uitwennen, moest ze op de vlucht omdat ze achterna gezeten was door een roofvogel en hierbij gewond raakte. Omdat ze nog herstellende was heeft ze niet alle voorbereidende oefenvluchten mee kunnen maken. Nadat ze eindelijk weer aan de beterende hand was kon ze voorzichtig weer worden afgericht, en blijkbaar had ze ook een oogje laten vallen op een partner die haar ook zag zitten, en was de motivatie zo groot om tot deze prestatie te kunnen komen. Om tot deze prestatie te komen moet ze wel van goede ouders afkomstig zijn. De vader was een doffer afkomstig van Jan Eskes en de moeder een duivin van het soort Leo Heremans, beide vooraanstaande duivenmelkers en bekend in de duivenwereld.

Team de Weerd Angelo, Rik, Eric en eigenaar Dr. Henk de Weerd van harte gefeliciteerd.

Uitslag Morlincourt 255 km: 1-15. Team de Weerd; 2-4-5-6-12. A Timmers; 3-13. C van Wanrooij; 7-11. Comb. D & I Godek; 8. R Beens; 9. Comb T & T van Grinsven; 10-14. R Kil

 Vlucht :  Quievrain 23-04-2022

 Winnaar :  A.L.L van Grinsven

Het officiële duiven seizoen 2022 is weer van start gegaan. De eerste vlucht welke op het programma stond was vanuit het Belgische Quievrain.

In onze vereniging waren 907 duiven verzameld om aan deze eerste kracht meting deel te nemen, en dat laatste werd het, de krachtige oosten wind zorgde ervoor dat de duiven het gelijk al niet voor niets kregen. Met name de onervaren duiven bleken het meeste moeite te hebben met het op tijd terug vinden van hun thuisbasis.

De uiteindelijke winnaar van deze vlucht werd A.L.L van Grinsven ( Toine ) in de duivenwereld zeker geen onbekende en al jaren een van de te kloppen mannen hier in Breda en omstreken. Dat Toine zijn duiven al goed op de rit had bleek vorige week al bij de africhtingsvlucht vanuit Bierges, hierop had Toine maar ook zijn zoon en kleinzoon laten zien de duiven goed voorbereid te hebben.

De winnende duif

De winnende duif de 20-259 is een zoals wij dit noemen een blauw duivinnetje, welke op weduwschap werd gespeeld. Maar met deze prestatie kon het ook niet anders dat ze uit het goede hout gesneden moest zijn. Vorig jaar al bewees haar nestzusje 20-260 met een 1e prijs op Melun al haar klasse.

De 20-259 zelf had tot nu toe nog geen 1e prijs gespeeld maar haar baasje al verschillende keren verrast met verschillende kopprijzen.

De ouders van deze beide duiven hadden ook al bewezen uit het goed hout gesneden te zijn.

De 12-1986761 soort J van Oefelen en  J Prop Ossendrecht gekoppeld met duivin 15-1780154

De 761 doffer haalde 2 duifkampioenschappen in de CC , Union de Baronie en 2e duifkampioen midfond BR.2000

De 154 duivin ook duifkampioen CC Breda, 2e duifkampioen Vitesse Union de Baronie.

Toine van harte gefeliciteerd met deze eerste overwinning dit seizoen, en zo ik het nu inschat zal het ook niet de laatste zijn.

 Vlucht :  Niergies 30-04-2022

 Winnaar : Toon Timmers

De 2e officiële vlucht ligt ook weer achter ons, deze keer vanuit het Franse Niergies. Voor Breda al zo’n dikke 194 km. Net als vorige week stond de wind niet bepaald gunstig voor de duiven, met een wind uit Noord tot Noord-Oostelijke richting, was het weer werken geblazen voor de duiven.

Aan de andere kant beloofde het weer een echte krachtmeting te worden voor de echte kracht patsers, en moesten de duiven 100% gemotiveerd zijn om deze opdracht goed te kunnen vervullen.

Dat de duiven van de uiteindelijke winnaar Toon Timmers bewezen de afgelopen weken in goede doen te zijn, bleek vorige week al waarop zij hun visite kaartje al hadden afgegeven.

De winnende duif

De uiteindelijke winnaar was de 20-607 een weduwnaar welke het al eerder bewezen had uit het goede hout gesneden te zijn speelde als jonge duif met een overwinning op Quievrain ook al een 1e prijs. Als een duveltje uit een doosje zat hij uit het niets ineens op de klep, en verraste Toon en zijn vaste supporters compleet. Met name de laatste schrok zo dat hij bij het omhoog gaan van zijn stoel kennis maakt met de hangende bloempot. ( gelukkig was de bloempot nog heel )  en viel de schade aan het hoofd ook gelukkig mee.

Toon had het zoals ieder jaar al voorspeld met zijn profetische woorden “wacht maar over 14 dagen” die waren blijkbaar al om.

Toon van harte gefeliciteerd