Vluchtwinnaars 2020

Op deze pagina zullen wij aandacht gaan besteden aan de vluchtwinnaars van 2020

Vlucht : Morlincourt 19-09-2020

Winnaar (s) :  Team de Weerd

Het voorlaatste weekend van het seizoen 2020, was er een uit duizenden. Ik doel hiermee op de ideale weersomstandigheden. De O-N-O wind en de heldere hemel zorgde er voor dat de duiven onder ideale omstandigheden huiswaarts konden keren, en voor de liefhebbers was het zeer prettig om onze gevleugelde vrienden op te wachten.

Dit keer stond de natourvlucht vanuit Morlincourt op het programma. Voor deze vlucht waren in onze vereniging 337 duiven ingekorfd door 10 leden.

De vlucht Morlincourt blijkt de uiteindelijke winnaars goed te liggen. Eerder dit jaar speelde ze vanuit dezelfde losplaats ook al de eerste drie prijzen in het Rayon. Ook nu was het een schitterend resultaat wat Team de Weerd op de mat legde. Met 15 duiven bij de eerste 18 ( de andere 3 kwamen van hetzelfde erf bij Jan van Wanrooy ) mag je spreken van een TOP uitslag in onze vereniging. Met uiteindelijk 53 prijzen van de 143 ingekorfde duiven zorgde hun er mede voor dat het concours vele minuten eerder was afgelopen dan in de verenigingen uit de omligende plaatsen hier uit de omgeving.

De Winnende duif.

Het duivinnetje werd als laatste afgegeven in het lokaal voor deze vlucht, maar belette haar niet om uiteindelijk met royale voorsprong niet alleen in onze vereniging de overwinning op te eisen maar ook in het Rayon en zelfs in de afdeling tegen 11.790 duiven.

Ze wist deze prestatie op de mat te leggen door met ruim 80 km p/u huiswaarts te vliegen, en hiermee 5 minuten voorsprong op te bouwen op de nummer 2 de jonge duif van Jan van Wanrooy.

Vlucht : Chateaudun 12-09-2020

Winnaar (s) :  Team de Weerd

Dit weekend stond de laatste jonge duiven vlucht vanuit het Franse Orleans op het programma maar omdat het gebied rond Orleans naar code oranje is gegaan i.v.m de Corona is er uitgeweken naar Chateaudun. Een vroege lossing zat er niet in omdat op verschillende plaatsen de mist op de vlieglijn parten speelde. Om 09.00 u. kon dan eindelijk het sein op groen en konden onze duiven aan de reis huiswaarts beginnen. De verwachting was dat mede door de W-Z-W wind de duiven een behoorlijke snelheid konden ontwikkelen, blijkbaar hebben de duiven ook nog te maken gehad met een W-N-W wind, en werd de snelheid wat getemperd.

De duiven van Team de Weerd bleken hiervan het minste hinder ondervinden. Hun duiven wisten een mooie serie op de uitslag neer te zetten.

De Winnende duif.

Hun 20-5149 is een klein kras bont duivinnetje, ze heeft een hele zachte pluim en een pienter koppie er op staan, en staat nog op 4 oude pennen. Ze is gescheiden gespeeld. Ze is gekweekt uit 2 jaarlingen van het hok Nicole de Weerd, uit 2 zuivere Stefaan Lambrechts duiven.

Deze duivin wist de ruim 456 km met een gemiddelde snelheid van 81 km p/u winnende af te leggen. Op de voet gevolgd door 3 hokgenoten. Hiermee werd het voor Team de Weerd een mooie afsluiting van dit memorabele seizoen.

Vlucht : Peronne 12-09-2020

Winnaar (s) :  C & F Nulle

De tweede natour vlucht, nu vanuit het Franse Peronne kregen om 10.15 u. het startsein om aan hun weg huiswaarts te beginnen. Ook deze week is deze een prooi geworden voor de Comb C & F Nulle uit Ulvenhout. Net als vorige week bepaalde de hoofdzakelijk westen wind de uitslag. Ook nu waren het de liefhebbers aan de oost kant van ons Rayon 3 waar de vroegste duiven konden vallen. Ook in onze vereniging C.C.Breda kwam de overwinnaar uit het voor ons oostelijk gelegen plaats Ulvenhout. Opmerkelijk was dat de juist aan de andere kant van Breda de duiven van J.G van Wanrooy behoorlijk tegengas hadden weten te geven.

De Winnaar (s)

Net als vorige week, was het ook nu de Comb C & F Nulle die als winnaars konden worden afgevlagd. Deze eerder vernoemde vader zoon combinatie. Zijn al jaren de te kloppen mannen in onze vereniging. En weten ook hierbuiten hun mannetje zeker te staan. Vader Cees is de drijvende kracht achter de duiven, waar zoon Frank als mentor zijn vader meer dan bijstaat.

De Winnende duif.

De natour is normaliter bestemd voor late jongen en duivinnen. Meer en meer word deze ook gebruikt om de jongen welke al de nodige ervaring hebben opgedaan op de jonge duivenvluchten. Nog enkele keren te spelen op de wat kortere natour vluchten, om zodoende ervaring in de manden op te doen. Opmerkelijk genoeg zijn het juist deze jonge duiven welke hun baasje weten te verrassen door vroeg op de uitslag te spelen. Een verrassing moest het ook voor de Comb C & F Nulle geweest zijn toen hun 15e get van de 16 gespeelde duiven op de klep viel. Hun duif wist de afstand van ruim 222 km af te leggen met een gemiddelde snelheid van ruim 95 km p/u winnend af te leggen.

Vlucht : Quievrain 05-09-2020

Winnaar (s) :  C & F Nulle

De eerste natour vlucht hebben we inmiddels ook weer gehad, en met de hoofdzakelijk W-N-W wind was het bijna te voorspellen dat de vroegste duiven aan de oostkant van ons rayon moesten zitten. Ook voor deze vlucht gold dat de duiven niet vroeg gelost konden worden i.v.m de weersomstandigheden op de vlieglijn. Om 11.00 uur was het dan zover en werd het startsein gegeven om onze duiven in vrijheid te stellen. Deze vlucht had een redelijk vlot verloop. De prijzen waren in een kleine 20 minuten verdiend.

De Winnaar (s)

Zoals eerder voorspeld moesten we met deze combinatie meerdere keren dit seizoen serieus rekening houden. Zeker met dergelijke wind en hun oostelijke ligging waren Comb C & F Nulle de te kloppen mannen. Deze voorspelling maakte ze meer dan waar door niet alleen deze vlucht in onze vereniging als overwinnaars op te eisen maar ook die in het Rayon 3 tegen 2835 duiven.

De Winnende duif.

Hun 20-108 een jong duivinnetje wist alle ervaren oude duiven het nakijken te geven. Het duivinnetje dat gemotiveerd was geraakt doordat ze in de week voorafgaand aan deze vlucht aan een doffertje werd gekoppeld. Bleek als mentale doping zijn uitwerking te hebben gehad. Zei wist de ruim 147 km met een gemiddelde snelheid van ruim 89 km p/u winnend wist af te leggen.

Vlucht : Sens 05-09-2020

Winnaar : Team de Weerd

Afgelopen zaterdag stonden 2 vluchten op het programma. De eerste was voor de jonge duiven vanuit het Franse Sens. In de ochtend uren was het op de vlieglijn op verschillende plaatsen, de weersomstandigheden slecht om op tijd te kunnen lossen er debet aan. Uiteindelijk was het weer om 10.30 u. dusdanig opgeklaard dat het sein op groen kon om onze duiven de vrijheid te kunnen stellen. De west-noord-westen wind bleek uiteindelijk ook nog parten spelen voor onze duiven, en op het verloop van de vlucht. Hierdoor stond deze vlucht voor onze vereniging de prijskamp dik 1 uur open.

De Winnaars

De winnaar(s) van deze vlucht was Team de Weerd. Zij hadden de afgelopen weken al bewezen dat hun duiven in topvorm waren. Ook op deze vlucht bewezen ze dit, door de vlucht Sens op fantastische wijze naar hun hand te zetten. De combinatie bestaande uit (manager Eric ), verzorgers Rik en Angelo en eigenaar Dr Henk de Weerd. Bewijzen op de goede weg te zijn, ik kan niet in een glazen bol kijken, maar met een potentie waar we allen nu en in de toekomst rekening mee moeten gaan houden.

De Winnende duif.

Hun 20-5200 wist uiteindelijk de 387 km met een gemiddelde snelheid van ruim 74 km p/u winnend af te leggen. Dat deze duif over de juiste bloedlijnen blijkt te bezitten, blijkt wel uit het feit dat hij het bloed van  “Het Gouden Krakske” door de aderen heeft vloeien. “Het Gouden Krakske” is een van de vele topduiven op dit hok aanwezig.

Vlucht : Sens 29-08-2020

Winnaar : T & T van Grinsven

Afgelopen zaterdag waren de weersvooruitzichten niet veel belovend, onze zuiderburen hadden reeds voor zaterdag ALLE vluchten om die reden al op de dinsdag voorafgaand alles gecanceld. Ook werd door onze afdeling Brabant-2000 de vlucht vanuit Melun gewijzigd in Sens omdat het terrein waarop gelost zou moeten worden bij dergelijke weersomstandigheden ongeschikt bleek.

De slechte vooruitzichten bleken achteraf wat overtrokken, en was het met name in de ochtend op de vlieglijn redelijk tot goed weer. Onze duiven werden daarom al om 07.45 u. in vrijheid gesteld, en konden hun weg onder een kalme west zuid westen wind aanvangen.

De Winnaar

De uiteindelijke winnaar(s) was de Comb. T & T van Grinsven bestaande uit zoon Tom en vader Tonny. De duivensport is hun haast met de paplepel ingegeven, en vader Tonny heeft de kneepjes van het vak uiteindelijk ook weer van zijn vader Toine. Welke ook al jaren de te kloppen man is hier in Breda en verre omtrek. 14 dagen geleden was het ook een duif welke deze combinatie welke als eerste werd afgevlagd op La. Souterraine en dan nu hun 2de overwinning dit seizoen op Sens.

De Winnende duif.

Hun 20-459 een duivinnentje wat tot het bot gemotiveerd was omdat het op de dag van inkorving op aangepikte eitjes was ingekorfd. En er voor zorgde dat ze de weg huiswaarts met een gemiddelde snelheid van ruim 95 km p/u winnend kon afleggen. Ze was ook goed voor een 2de prijs in de Union de Baronie tegen 2305 duiven en de 7de in de Afdeling tegen ruim 12.000 duiven. Op de voet gevolgd in onze vereniging C.C.Breda door de tandem van Team de Weerd.

Vlucht : Pont st Max 22-08-2020

Winnaar : Wim Colsen

Afgelopen zaterdag stond er slechts 1 vlucht op het programma vanuit het Franse plaatsje Pont st Max. Een idyllisch plaatsje voor Parijs gelegen, op een afstand van een kleine 300 km van Breda.

De jonge duiven werden gelost om 07.45 u. bij een heldere hemel, goed zicht en een krachtige zuid westen wind. Wat zou betekenen dat de duiven de sneldheid van 100 km p/u met gemak zouden kunnen aantikken. Menig liefhebber kon dus wel eens verrast worden door deze snelheden.

De Winnaar

Voor de winnaar gaan we deze keer naar W Colsen uit Prinsenbeek aan het Vogelbos om precies te zijn. Wim is een ervaren duivenmelker en laat zich niet snel verrassen door een duif. Echter de ontwikkelde snelheden van de jonge duiven op deze vlucht, en de inmiddels verschenen vroegste meldingen op internet. De meldingen zat Wim nog rustig binnen te volgen achter de computer, zag hij al snel dat de duiven meer dan 100 km p/u aanhielden. Reden voor Wim om ook maar eens post te vatten achter in de tuin. Al buitenkomend ziet Wim dat er al 2 duiven waren gearriveerd en op dak zaten te wachten. Hoe lang ? Wim zal het nooit weten maar gelukkig bij het zien van Wim kwamen ze snel naar beneden.

De winnende duiven.

Nadat de duiven om 10.22 over de antenne waren gelopen, en goed waren voor een gemiddelde snelheid van ruim 113 km p/u. Bleek al snel dat dit vroege duiven moesten zijn. Uiteindelijk bleek dat deze 2 duiven beslag legde op de 1ste en de 2de plaats in onze vereniging C.C.Breda. Op de voet gevolgd door Toon Timmers welke ook een geweldig seizoen draait, en afgelopen week nog werd uitgeroepen tot GROOTMEESTER in de afdeling Brabant-2000 van Morlincourt.

Vlucht : Morlincourt 15-08-2020

Winnaar : Team de Weerd

Zaterdag stond de ingekorte vlucht vanuit het Franse Morlincourt op het programma van de jonge duiven. De hoge temperaturen hadden ons land inmiddels verlaten. Hierdoor was er voor onze jonge duiven een week rust ingelast.

De winnaars

Net als vorige week drukte de combinatie Team de Weerd een behoorlijke stempel op het verloop van deze vlucht. De combinatie bestaande uit Eric, Rik, Angelo, en Henk de Weerd wisten hun jonge duiven dusdanig te motiveren, om de afstand van ruim 250 km in een recordtempo wisten af te leggen.

De Winnende duif

De winnende duif wist de afstand met een gemiddelde snelheid ruim 88 km p/u winnend af te sluiten op de voet gevolgd door enkele hokgenoten. Zorgde zei er voor dat ze op de eerste vier prijzen in de vereniging tegen 380 duiven beslag konden leggen. Deze duiven waren ook goed voor de eerste 3 prijzen in het Rayon 3 de Union de Baronie tegen 3529 duiven.

Kortom dat de trein van Team de Weerd op stoom is weten we inmiddels, en men zal van goeden huizen moeten komen om deze tot stoppen te brengen.

Team de Weerd van harte gefeliciteerd.

Vlucht : La.Souterraine 15-08-2020

Winnaar : T & T van Grinsven

Afgelopen zaterdag dag stond de laatste dagfondvlucht op het programma vanuit het Franse La.Souterraine. de duiven werden gelost om 07.45 uur met een veranderlijke wind. Het weer van de afgelopen weken heeft ook bij de duiven zijn tol geëist en heeft er voor gezorgd dat de meeste duiven behoorlijk in de rui waren geschoten. Een en ander was ook terug te zien in het aantal ingekorfde duiven dat slechts 26 stuks telde.

De Winnaars

Deze afsluitende dagfondvlucht werd gewonnen door de Combinatie T & T van Grinsven. Hun duif wist de afstand van 641 km met een gemiddelde van ruim 75 km p/u winnend af te leggen. Op de voet ( slechts 2 minuten ) gevolgd door vader en opa Toine van Grinsven.

De winnende duif

De 18-392 speelde ook de 5e op Issoudun en dan nu de 1ste. Kop spelen heeft deze duif niet van een vreemde zijn halfbroer de “495” bij opa speelde ook al drie keer de 1ste prijs. Hij werd gekweekt uit doffer van Marco Braspenning x Duivin van Johan den Hartog en zn.

Tom en Tonny van harte gefeliciteerd.

Vlucht : Bergerac 15-08-2020

Winnaar : C.Vergouwen

De vlucht Bergerac werd op vrijdag uitgesteld door het slechte weer in Noord-Frankrijk. Op zaterdag waren de voorspellingen stukken beter dus werd er besloten om op zaterdag 13.00 uur de duiven te lossen. Het grootste deel van de vlucht was de vluchtlijn goed tot zeer goed te noemen. En zorgde er voor dat onze duiven onder wat gematigde temperaturen ten opzichte van vorige weken huiswaarts konden keren.

De Winnaar

Cees Vergouwen wist net als vorige week ook deze laatste vlucht op zijn naam te schrijven. Cees zeker geen eendagsvlieg op deze vluchten liet hiermee zien dat hij zijn duiven optimaal wist te motiveren, en belangrijker nog voor deze tijd van het jaar in de pennen wist te houden.

Cees had op deze vlucht zelf 39 duiven in de strijd, van de in totaal 101 gekorfde duiven in onze C.C.Breda. Zijn winnende duif wist de afstand van 812 km met een gemiddelde snelheid van 59 km p/u winnen af te leggen.

De Winnende duif.

De 18-853 is een duivin welke ook uit het goede hout gesneden blijkt te. Haar vader de 07-673 speelde reeds 3 maal de 1ste in de C.C.Breda van het soort Wijnants via Christ Lindeloof. De moeder is de 13-799 zij was al duifkampioen in de C.C.Breda in 2016 van het soort Bras x de oude vale van Fran Jansen.

Cees van harte gefeliciteerd.

Vlucht :  Bergerac 07-08-2020

Winnaar : C.Vergouwen

De tropische temperaturen van de afgelopen week speelde een grote rol in de verlopen van de concoursen. Deze hoge temperaturen zorgde er voor dat er uit diervriendelijkheid vluchten werden ingekort dan wel afgelast.

De vlucht Dax waar reeds afgelopen dinsdag al voor werd ingekorfd, is ook om die reden ingekort qua afstand en zijn terug gekomen naar Bergerac.

De Winnaar

De duiven werden in Bergerac op vrijdag 10.00 in vrijheid gesteld, en konden hun onder pittige omstandigheden met temperaturen in Frankrijk van dik 35 graden en een O-Z-O wind aan hun vlucht naar huis beginnen. De uiteindelijke winnaar werd uiteindelijk de duif van C.Vergouwen, die met een gemiddelde snelheid van bijna 45 km p/u de vlucht winnend wist af te sluiten. Op de voet gevolgd door Bernard Brouwer die deze keer zijn meerdere moest herkennen in Cees Vergouwen.

De Winnende duif

De winnende duif is nog een kleinzoon van zijn Passauke en de moeder is een dochter uit zijn 792. Beide duiven waren enkele jaren geleden enkele vaandeldragers van zijn hok.

Cees van harte gefeliciteerd.

Vlucht :  Niergies 01-08-2020

Winnaar : Team de Weerd

Op deze dag stond ook voor de jonge duiven een vlucht vanuit Peronne op het programma. Ook van deze vlucht werd het programma gewijzigd door het te verwachtte warme weer in Niergies. De duiven kregen om 10.30 u. de vrijheid. En konden de thuisreis voor een vlucht van 195 km beginnen. De spanning liep bij het bekend worden van de lossing bij menigeen hoog op. Met name bij A Timmers welke de vorige week nog werd uitgeroepen tot Grootmeester van Quievrain door het duivenblad Het Spoor der kampioenen, was de spanning te snijden. Vorige week wist hij Team de Weerd nog net voor te blijven. Maar op Niergies moest hij duidelijk zijn meerdere herkennen in deze combinatie.

Ik had vorige week al voorspeld dat we de komende weken serieus rekening moesten gaan houden met Team de Weerd, en deze voorspelling zette hun volledig kracht bij door met groot machtsvertoon deze vlucht naar hun hand te zetten. Hun winnende duif, eigendom van Dr. Henk de Weerd Pigeons en eigenaar van Dierenkliniek Breda en Belgica de Weerd. Dat ook deze duif uit de juiste genen blijkt te beschikken blijkt wel uit de stamboom, en zijn o.a het “Gouden Crakske” en “De Jan” van Stefaan Lambregts hierin terug te vinden.

Team de Weerd van harte gefeliciteerd.

Vlucht :  Issoudun 01-08-2020

Winnaar : Wim Colsen

Afgelopen zaterdag hadden we inmiddels de 3e dagfondvlucht vanuit het Franse Issoudun, onder normale omstandigheden had dit een landelijk Nationale vlucht moeten worden echter het warme weer zorgde ervoor dat vooraf de beslissing werd genomen om vanuit dierenwelzijn bekeken, van deze vlucht een sectorale vlucht te maken. Zoals gezegd het warme weer zorgde er voor dat onze duiven een pittige versie werd en er iets langer dan normaal over zouden doen om huiswaarts te keren.

De duiven van W Colsen uit Prinsenbeek hadden de laatste weken al laten zien uit het goede hout gesneden te zijn. De vorige dagfondvlucht had hij ook 6 duiven meegegeven op de dagfond vlucht vanuit Montlucon en wisten alle 6 de duiven zich op de uitslag te profileren. Ook op deze vlucht bleken zijn duiven in topvorm en wist de afstand van 554 km met een gemiddelde snelheid van dit 73 km p/u winnend af te leggen. Wim is al jaren een gevestigde naam in de duivensport en heeft in zijn carrière zowat alles gewonnen wat er in de duivensport te winnen is. Op dit moment geniet hij van zijn welverdiende pensioen. En beleefd de duivensport op een meer relaxte manier, zeg maar alles mag en niets moet. De winnende duif is een opgevangen duif van de Gebr van Seters uit Raamsdonksveer, welke hij nadat hij voor de 2e keer was komen aanvliegen bij Wim mocht behouden, met het voornoemde resultaat.

Wim van harte gefeliciteerd.

Vlucht :  Bordeaux 24-07-2020

Winnaar : Bernard Brouwer

De 2de marathon vlucht vanuit het in zuid Frankrijk gelegen Bordeaux is net als vorig jaar gewonnen door Bernard Brouwer uit Breda. De duiven werden op vrijdag 13.30 u. gelost met een temperatuur van rond de 26 graden en een kalme W-N-W wind. In het noorden Frankrijk werden de weerscondities gaandeweg slechter met enkele buien. De duiven van Bernard bleken hieraan weinig hinder te ondervinden want zijn eerste duif melde zich reeds op zaterdagmorgen om 05.55 u. al snel gevolgd door 06.26 en 06.51 u. deze duiven waren goed voor een 23e-36e en een 49e plek op de Nationale uitslag tegen ruim 10.638 duiven.

De winnende duif is een nest-duivin ingemand op een jong van 6 dagen oud. Blijkbaar was dit reden genoeg voor haar om de afstand van ruim 844 km met een gemiddelde snelheid van 90 km p/u huiswaarts te keren.

Op de duiven van Bernard lijkt helemaal geen maat meer te staan want, buiten de eerste 3 vermelde duiven wist hij van zijn 25 gezette duiven er 16 op de uitslag te spelen.

Bernard van harte gefeliciteerd.

Vlucht :  Quievrain 25-07-2020

Winnaar : A.Timmers

Zaterdag werd ook het startsein gegeven voor het jonge duiven seizoen. Menigeen had hiervoor al de nodige voorbereidingen verricht. Dit om de jonge garde zo goed mogelijk aan de start te brengen. De uiteindelijke winnaar werd A.Timmers. Hij moest haast wel de rubber van zijn banden verreden hebben om zijn concurrenten voor te willen blijven. Achteraf kunnen we nu niet anders concluderen dat hij hierin redelijk is geslaagd. Zijn duif werd dan ook als uiteindelijke winnaar afgevlagd. Zijn duif wist de ruim 150 km met een gemiddelde snelheid van ruim 97 km p/u winnend af te leggen tegen 710 mede strijders. Op de voet gevolgd door de nieuwe combinatie Team de Weerd, en ook zei hebben hun visite kaartje afgegeven. Ook van deze combinatie gaan we zeker nog de horen.

Ook voor Toon was dit reeds de 3e overwinning van dit seizoen. Ook voor hem geld helaas voor de concurrenten dat dit gezien de vorm welke hij op zijn duiven heeft, niet de laatste zijn.

Toon van harte gefeliciteerd.

Vlucht :  Sens 25-07-2020

Winnaar : Comb C & F Nulle

Op zaterdag stond ook de midfond-vlucht vanuit het Franse Sens op het programma. De duiven werden om 07.15 gelost. Nagenoeg dat de duiven dichter bij huis kwamen, kwamen ze in behoorlijke regen buien terecht. De duiven van de Comb C & F Nulle bleken hiervan het minste hinder te ondervinden. Hun duif legde de ruim 387 km af met een gemiddelde snelheid van ruim 100 km p/u af.

Frank vond de ‘430’, ondanks zijn 1e plaats in het midfond duifkampioenschap, niet in de juiste conditie om ingekorfd te worden op Sens. Vandaar hij de 088 als 1e getekende inkorfde en hij stelde de combinatie niet te leur.

Hiermee bezorgde deze duif reeds de 3e overwinning van dit seizoen voor deze vader/zoon combinatie. Als ik een voorspelling mag doen zal dit wederom niet de laatste zijn.

Cees & Frank van harte gefeliciteerd.

Vlucht :  St.Vincent 17-07-2020

Winnaar : Bernard Brouwer

Voor het 2de jaar op rij wint Bernard Brouwer de openingsklassieker vanuit St.Vincent. De weersomstandigheden waren ronduit fantastisch voor onze duiven. De kalme noordwesten wind en een nagenoeg onbewolkte lucht, zorgde ervoor dat het voor onze duiven een ware krachtmeting werd. Waardoor de duiven op eigen kracht en kwaliteit hun kunnen konden en moesten tonen. Ook dit jaar was het dezelfde duif “De Bonte” genaamd die blijkbaar de afstand van bijna 1000 km vanuit het in zuid Frankrijk gelegen St.Vincent op zijn duimpje blijkt te kennen. “De Bonte” wist de afstand met een gemiddelde snelheid van bijna 60 km p/u winnend af te leggen.

De winnende duif is een weduwnaar gespeeld op traditioneel weduwschap, dit jaar gekoppeld aan een andere partner, maar was blijkbaar geen belemmering voor deze duif om snel huiswaarts te keren. Bernard Brouwer had vorig jaar al een top seizoen met 5 v/d 6 overwinningen. En met opnieuw een overwinning van deze klassiekers in dit prille seizoen, blijkt dat hij zijn duiven weer aardig op de rit heeft.

Bernard van harte gefeliciteerd.

Vlucht :  Montlucon 18-07-2020

Winnaar : Comb C & F Nulle

Afgelopen zaterdag stond ook de 2de dagfondvlucht op het programma. Ook deze duiven konden onder fantastische weersomstandigheden de bijna 600 km af leggen. Was het bij de eerste dagfondvlucht nog een close finish. Zo werd het nu een overwinning met ruime voorsprong. Dit keer was het de Comb C & F Nulle uit Ulvenhout die zich deze keer niet de kaas van het brood liet halen. Zoals ik eerder had voorspeld moesten en moeten we zeker rekening houden met deze sterke vader/zoon combinatie. En is voor menigeen van de vitesse t/m de dagfond  waar we rekening mee moeten houden.

Dit keer was het een weduwduivin die voor deze combinatie de overwinning in de wacht wist te slepen, zij wist de afstand van bijna 600 km met een gemiddelde snelheid van 81 km p/u feilloos af te leggen en bezorgde deze combinatie hun 2e overwinning van het seizoen.

Cees & Frank van harte gefeliciteerd.

Vlucht :  Sermaises 11-07-2020

Winnaar : Toon Timmers

Afgelopen zaterdag stond de 3e midfondvlucht vanuit het Franse Sermaise op het programma. De duiven konden deze keer onder wat normalere omstandigheden hun thuisbasis weten te bereiken. De wind stond deze keer in de west-noord-west hoek. De duiven konden daarom niet de snelheden van de afgelopen weken evenaren. Ook deze keer werden de prijzen zowat op de meet verdeeld. Het  was wederom een close finish. Dit keer tussen J.G van Wanrooy en Toon Timmers die zijn duiven de afgelopen weken in topvorm heeft. De laatstgenoemde wist uiteindelijk met de overwinning er vandoor te gaan. Zijn duif had de 409 km weten af te leggen met een snelheid van 78 km p/u. Hij gaf hiermee de duif van Jan van Wanrooy op luttele seconden het nakijken. Deze duif wist hiermee voor zijn baas de 2e vluchtoverwinning van dit prille seizoen in de wacht te slepen.

De duif een weduwnaar gespeeld op traditioneel weduwschap. Bleek uit het goede hout gesneden te zijn. Deze duif was reeds de beste jonge duif in onze vereniging C.C.Breda in 2019. Ook deze duif had nog bloed in de aderen stromen van wijlen Toon van Rijckevorsel. En van Stefaan Lambregts verkregen via Dr Henk de Weerd.

Toon gefeliciteerd met deze prachtige overwinning.

Vlucht :  Issoudun 06-07-2020

Winnaar : A.L.L van Grinsven

De duiven voor de eerste dagfondvlucht vanuit het Franse Issoudun hadden het niet getroffen nadat ze eerst in totaal 4 nachten in de mand hadden gezeten i.v.m het slechte weer, werden ze nu op maandag gelost met wederom een krachtige W-Z-W wind met als klap op de vuurpijl werden ze bij thuiskomst ook nog eens getrakteerd op pittige regenbuien.

Op voorhand waren al enkele favorieten aangewezen voor een uiteindelijke overwinning, 2 hiervan hadden het wel erg spannend gemaakt de duiven van Comb C & F Nulle en A.L van Grinsven gaven elkaar geen duimbreedte toe en moest tot enkele cijfers achter de komma berekend worden om laatstgenoemde als winnaar aan te kunnen wijzen. Deze weduwnaar wist de ruim 553 km met een gemiddelde snelheid van 76 km p/u winnend af te leggen. Hiermee bezorgde hij zijn baas Toine van Grinsven de eerste overwinning van 2020, en onder normale doen zullen we ongetwijfeld met nog meer vluchten rekening met Toine en zijn duiven moeten houden.

Toine van harte gefeliciteerd.

Vlucht :  Roye 05-07-2020

Winnaar : R.C.C.Beens

De weergoden waren ons afgelopen weekend niet al te best gezind, terwijl de Belgen op zaterdag om 10.00 uur alles hadden gelost bleven voor ons de manden op zaterdag gesloten.

Ook op zondag was het erg lang wachten voordat de duiven eindelijk om 14.45 u. de vrijheid kregen, ook nu met de krachtige W-Z-W wind was het te verwachten dat de duiven met hoge snelheid naar huis kwamen gewaaid, onze duiven moesten dus erg bij de les blijven om hun hok niet voorbij te vliegen.

Ook dit keer was het een duif van Ruud Beens die erg bij de les was gebleven, hij wist de ruim 250 km met een gemiddelde snelheid van ruim 111 km p/u erg vlot af te leggen. Ruud heeft zijn duiven dit seizoen erg goed in orde en was dit niet voor niets al zijn 2de overwinning in dit prille seizoen. Ook dit keer was het een weduwnaar van Ruud die met de overwinning aan de haal ging. Deze prachtige blauw bonte doffer heeft voor de komende tijd zijn plekje weten op te eisen.

Ruud wederom van harte gefeliciteerd.

Vlucht :  Melun 27-06-2020

Winnaar : Comb C & F Nulle

Afgelopen zaterdag stond de tweede midfondvlucht op het programma vanuit het Franse Melun gelegen 40 km ten zuiden van Parijs. Ook dit keer waren de weergoden onze gevleugelde vrienden zeer goed gezind en zorgde mede door de harde wind van achter dat de duiven met ruim 110 km per uur huiswaarts konden keren.

Dit keer moesten we weer voor de winnaar afreizen naar Ulvenhout, ook dit keer waren het geen onbekende baasjes de Comb C & F Nulle welke de uiteindelijk winnende duif in hun bezit hadden, en er voor gezorgd hadden dat hun duif de 18-067 zo gemotiveerd was dat hun duif gespeeld op traditioneel weduwschap de afstand van ruim 355 km met een snelheid van dik 110 km p/u winnend wist af te leggen. Deze vader/zoon combinatie zijn zoals al beschreven geen onbekende in de duivensport en hebben hun sporen allang in de duivensport verdiend, niet voor niets zijn hun de gevreesde concurrenten op duivensport gebied, en wisten reeds ontelbare keren een concours op hun conto bij te schrijven.

Vader Cees is de drijfveer achter de verzorging van de duiven, waar zoon Frank meer de administratieve en controlerende taak op zich neemt, dit blijkt een perfect werkende formule, met schitterende resultaten.

Cees & Frank van harte gefeliciteerd.

Vlucht :  Pointoise 20-06-2020

Winnaar : A.Timmers

Afgelopen zaterdag stond de eerste officiële midfond vlucht op het programma voor de oude duiven, dit keer vanuit het Franse Pointoise, hiervoor waren in onze vereniging C.C.Breda 664 duiven bijeen gebracht om met elkaar de strijd aan te gaan. Dit keer hadden de duiven de wind in de staart dus konden de duiven ook dit keer zich in een rap tempo huiswaarts begeven.

De winnaar van deze vlucht was de duif van Toon Timmers uit Prinsenbeek zijn duif de 19-1070 wist de afstand van ruim 336 km met een gemiddelde snelheid van 87 km p/u af te leggen, tevens goed voor een 9e prijs in Brabant-2000 tegen 19.730 duiven en was bepaald niet aan zijn eerste proefstuk bezig, als jonge duif wist hij ook al Peronne op zijn conto bij te schrijven. Deze goed gebouwde blauwe weduwnaar is afkomstig van wijlen Toon van Rijckevorsel ook geen onbekende in deze duivenwereld zijn duiven waren en zijn nog steeds zeer geliefd bij menig duivenmelker en laten hun sporen nog steeds na.

Toon van harte gefeliciteerd.

Vlucht : Peronne 13-06-2020

Winnaar : Daniël & Iwona Godek

Afgelopen zaterdag stond de eerste officiële vitesse vlucht op het programma vanuit het Franse Peronne hiervoor waren 658 duiven verzonden in de C.C.Breda. De weersverwachting was dat het een zonnige dag zou worden, alle ingrediënten dus voor een mooie duivenvlucht. De wind kwam dit keer uit de Zuid-Oostelijke richting, de verwachting was dat de duiven ook dit keer weer richting de 90 p/u huiswaarts zouden kunnen keren.

De uiteindelijke winnaar was dit keer de duif van de Poolse combinatie Daniël & Iwona Godek en was er een waar ze hun terecht alle vertrouwen in hadden, zij werd dan ook als 1e getekende ingekorfd, en maakte hun verwachting meer dan waar, de duif wist de ruim 226 km af te leggen met een gemiddelde snelheid van ruim 87 km p/u. Deze duif was overigens afkomstig van de overwinnaar van het vorig weekend R.Beens uit Ulvenhout.

Daniël en Iwona van harte gefeliciteerd.

Vlucht : NIERGIES 06-06-2020

Winnaar : R.C.C.Beens

De eerste (trainingsvlucht) vanuit Frankrijk is er een met een dubbel gouden randje geworden voor Ruud Beens uit Ulvenhout. Zijn duiven wisten de afstand van 190 km in 103 minuten met een gemiddelde snelheid van ruim 110 km per uur af te leggen.

Om 09.15 u. hadden de duiven het startsein gekregen inhet Franse Niergies, door de harde wind van achter was de verwachting dan ook dat de duiven wel eens een behoorlijk hoge snelheid zouden kunnen gaan ontwikkelen. Dat de duiven van Ruud in staat van opperste paraatheid waren en super alert moesten zijn om hun vertrouwde hok niet voorbij te vliegen blijkt wel dat hij 5 duiven in amper 3 minuten wist te constateren.

Gefeliciteerd Ruud met deze dubbelslag.

Vlucht :  ITTERVOORT 30-05-2020

Winnaar : J.G. van Wanrooy

Het seizoen 2020 is begonnen, en de ( trainingslijst ) zoals deze uitslag voorlopig heet is weer gemaakt.

Desalniettemin heeft deze uitslag zeker niet minder glans en was dit tevens de eerste test kracht meeting in Union verband, welke door ons lid J.G. van Wanrooy glansrijk werd gewonnen. Deze duivin “Lica 528” genaamd is afkomstig van Dr.de Weerd Pigeons, en was bepaald niet aan haar 1e proefstuk bezig, want zij had reeds al een 1e en 2e in de Union de Baronie op haar naam staan.

Stamboom “Lica 528”

Jan en kleinzoon Luca gefeliciteerd !