Opgeven Duffel 06-07-2024 op woensdag 03-07 via de vereniging-app of 076-5713513

Beste liefhebbers

Tot op heden hebben de weergoden ons nog niet meegezeten dit seizoen.

Ondanks dat het een moeilijk seizoen is voor liefhebbers en duiven hebben alle vluchten nog hun doorgang kunnen vinden al dan niet van de geplande losplaats.

Het is dit jaar veel anticiperen op de grillen van het weer wat de nodige inspanningen heeft gevraagd van ons als bestuur en in veel grotere mate ook bij de vervoerscommissie, chauffeurs en convoyeurs. Waarvoor onze dank want zonder de flexibiliteit van onze chauffeurs en convoyeurs zou dit niet te realiseren zijn !!

Ook de aanloop naar het jonge duivenseizoen verloopt niet zoals we gehoopt hadden. Van de 3 geplande korte africhtingsvluchten Geel en Duffel heeft er slecht 1 africhting kunnen plaatsvinden op zondag 23 juni jl.

Om de liefhebbers en ook vooral de jonge duiven tegemoet te komen zullen we de volgende aanpassing doen.

Zaterdag 6 Juli gaat rayon 1 & 2 naar Bierges (los in 2 groepen) en gaat rayon 3 & 4 naar Duffel (los in 2 groepen).

De afstanden van beide losplaatsen naar de thuisbasis is vergelijkbaar.

Hierdoor komt de door ons extra toegevoegde wedvlucht aan het programma te vervallen. Dus telt niet mee voor de Brabant 2000 kampioenschappen.

Indien er verenigingen en/of samenspelen willen concoursen is dat mogelijk.

Zoals eerder aangegeven zijn we nog aan het proberen een extra africhting vanuit Bierges te organiseren voor woensdag 10 juli. (Meer info over het wel of niet doorgaan volgt z.s.m.)

Verdere aanpassingen en/of verschuivingen zijn niet mogelijk omdat we op zaterdag 13 juli van start gaan met het nationale vliegprogramma vanuit Quiévrain.

Doordat zaterdag 6 juli nu een africhtingsvlucht wordt zijn er geen oude duiven toegestaan om toch de jonge een zo goed mogelijke opleiding te kunnen geven.

De lossingvergunning voor 6 juli Duffel is aangevraagd maar nog niet ontvangen.

Wij hopen op uw begrip.

Met vriendelijke groet,

Pedro van Kastel

Secretaris Brabant 2000